Heeft u uw dealerwebsite al aangepast aan ssl?

Beveilig je website met een beveilingscertificaat!

ssl_browser

Vrijwel alle websites beginnen met http:// of https://. Het verschil zit ‘m in de ‘s’: die website is beveiligd met een zogenaamd beveiligingscertificaat, een SSL. Zo’n SSL, of eigenlijk TLS, is herkenbaar aan ‘https’ voor de url en is een techniek waarmee de verbinding tussen de bezoeker van een website en de server waar de website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. (bron: .networking4all.com)

Voordeel voor Google

Onlangs heeft Google gemeld dat een website met een SSL-verbinding een hogere positionering krijgt in de zoekresultaten dan een normale website. Het is overigens niet direct zo dat je met een normale website niet meer gevonden wordt, maar je doet het gewoon beter met een beveiligde site. Denk bijvoorbeeld aan een onbeveiligde importeurswebsite waarin jij een pagina hebt die wel SSL heeft: Google zal jouw pagina dan eerder boven die van je concurrenten presenteren. Zaak is dus om snel zo’n SSL te regelen en dit hoeft niet veel geld en moeite te kosten bij je websitebouwer.

Neveneffect

Een neveneffect van een SSL-pagina is dat de data vanuit Google Analytics niet meer kloppen. Verwijzend bezoek van bijvoorbeeld Marktplaats, wat een SSL-website is, naar een dealerwebsite die geen SSL is, heeft tot gevolg dat het verwijzend verkeer niet meer zichtbaar is met de juiste bron. Het lijkt dan direct verkeer en wordt ook als dusdanig weergegeven. Als het verwijzend verkeer is dat geen SSL heeft is het nog geen punt. Zorg er dus voor dat je, al is het alleen maar voor je SEO-resultaten, snel een SSL-certificaat aanvraagt en installeert op je website.

Over Paul de Vries

Paul de Vries is tegenwoordig Key Automotive Spokesperson bij eBay(Marktplaats) nadat hij Nieuweautokopen.nl in 2015 verkocht aan eBay. Paul is founder en CEO van de #DCDW Academy en presentator van de #DCDW Podcast. Tevens is hij een veel gevraagd spreker op het gebied van de online automotive bij dealers en importeurs.  Paul is winnaar van de prestigieuze Lighthouse Award 2016 in de VS! `Lead the Way op de digitale snelweg is het nieuwe boek van Paul, dat gebruikt kan worden als gids in de online automotive. Meer informatie vindt u op: DCDW.nl.

Podcast Paul

Lees ook

#DCDW invest in people
15 februari 2024

Waarom je wel moet investeren en de tijd moet nemen!

Eindelijk winst #DCDWeekupdate
9 februari 2024

Eindelijk winst

1 februari 2024

Daar zitten we weer!

25 januari 2024

Aandeelhouder Carmen Automotive BDC