Jasper Steffens van Thunderminds

Als je sleur automatiseert, ontstaat ruimte voor creativiteit

Welkom allemaal bij weer een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. En met wie kan dat beter dan met Jasper Steffens? Jasper, dankjewel voor jouw komst. Zou je jezelf willen introduceren voor de paar mensen in de automotive die jou niet kennen?

,Vernieuwing en coaching
“Van 1987 tot 2013 heb ik in de autobranche gewerkt, met name op het gebied van digitalisering en marketing. Na onder meer AutoTelegraaf.nl, RAI, Aldoc Europe, Reynolds & Reynolds en A2SP ben ik in 2013 voor mijzelf begonnen. Met mijn bedrijf Thunderminds richt ik mij op innovatie en executive search in verschillende sectoren. Ik ben gek op alles wat met innovatie te maken heeft. Ik word heel erg blij van nieuwe dingen die er nog niet zijn en van het coachen van mensen. Tijdens mijn eerste kennismaking met executive search viel mij op dat bureaus vooral kijken naar geld: hoe snel kunnen we iemand wegzetten en een factuur sturen?”

Hongerig brein
“Mijn model heeft juist heel erg te maken met de vraag: waar zit jouw zoektocht en wat is jouw hongerig brein? 70 à 80 procent van de mensen in Nederland doet iets wat niet bij hen past. Daarom vind ik dat iedereen een coach nodig heeft. Een coach confronteert je keihard met je eigen puzzel. Alles wat maakt dat je in een sleur terechtkomt, moet je automatiseren. Zo ontstaat ruimte voor creativiteit en daar word je als mens heel veel blijer van. Alleen stimuleren heel veel organisaties dat niet bij hun medewerkers.”

Energie
“In de automotive is het lastig om de juiste nieuwe mensen te vinden. Dat is deels een imagokwestie. Als je zegt: ‘ik werk met connected cars en met de cloud’ dan klinkt dat spannender dan wanneer je zegt ‘ik werk bij een autobedrijf’. De branche mag trotser op zichzelf zijn en dat meer laten zien. De belangrijkste investeringscomponent voor iedere ondernemer is het menskapitaal. Als je met een medewerker aan tafel gaat zitten en samen spreekt over de ‘niet-lijst’ met dingen die iemand niet meer wil doen, en een lijst met dingen waar iemand energie van krijgt, dan ga je vanzelf met je leven doen wat je wel leuk vindt.”

Jasper, dankjewel voor jouw komst naar de studio. Volgende week weer een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.