André Brontsema en Bas Luichjes van Later Academy

Meer tijd voor coaching leidt tot meer sales per verkoper!

Welkom allemaal bij weer een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast André Brontsema en Bas Luichjes van de Later Academy. André en Bas, welkom. Wie zijn jullie en wat doen jullie?

Coachen
(BL) “Ik ben 48 jaar en ik werk vanaf mijn 19e in de autobranche. Dat doe ik nog altijd met veel plezier. Inmiddels ben ik 15 jaar zelfstandig ondernemer en gespecialiseerd in coaching en training. De grote uitdaging voor salesmanagers en aftersalesmanagers is het vrijmaken van voldoende tijd voor de aansturing van het team. Een effectieve leidinggevende is in de eerste plaats een goede coach. Teamprestaties verbeteren, draait ook om consistentie: tussen de orders door mensen beter maken in hun werk. Een salesmanager die daarvoor de ruimte krijgt, verkoopt op jaarbasis misschien vijftig auto’s minder. Maar iedere verkoper verkoopt vervolgens dertig auto’s meer.”

Mens en auto
(AB) “Ik ben 52 jaar, autofanaat, en ik heb veel interesse in techniek, sales en de mens achter het autobedrijf. Elf jaar geleden ben ik voor mijzelf begonnen. Het snijvlak van mens en auto is mijn passie. De grootste stap richting meer commercieel succes zet je als bedrijf met meer aandacht voor mensen. De salesafdeling kan veel leren van aftersales als het gaat om planning en efficiency. We merken dat autobedrijven in deze tijd, naast training en opleiding, behoefte hebben aan nieuwe kennis en vaardigheden. Bijvoorbeeld op het gebied van ev’s. Ook daar bieden wij ondersteuning, onder andere met onze EV Academy, waarmee wij samenwerken met verschillende partners.”

Transitie
(BL) “85 procent van de autobedrijven en de medewerkers wordt enthousiast van de mogelijkheden van elektrisch rijden. De ev schept nieuwe kansen voor de autobranche. Dit jaar komen er veel nieuwe modellen op de markt. We zitten als branche middenin een transitie. Niet alleen naar elektrisch rijden, ook naar een markt waarin verschillende mobiliteitsmiddelen elkaar aanvullen. Met onze trainingen maken we autobedrijven daar bewust van. Als je zelf de kennis in huis hebt, hoef je klanten niet weg te sturen naar potentiële toekomstige concurrenten zoals energiemaatschappijen en leveranciers van zonnepanelen.”

André en Bas, dankjewel voor jullie komst naar onze podcaststudio. Volgende week weer een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?