Arnoud Zuijdendorp van Sales Discovery

Een goede verkoper kan de koudste leads opwarmen

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Deze week hebben we als gast Arnoud Zuijdendorp van Sales Discovery. Arnoud, wil je wat meer vertellen over jezelf, wat je doet en wat je hebt gedaan?

Moeilijk veranderen
“Ik heb meer dan twintig jaar ervaring in de automotive, eerst bij Mercedes-Benz Nederland en daarna bij Stern. Sinds maart vorig jaar ben ik partner bij Sales Discovery, dat is gespecialiseerd in b2b verkoopondersteuning voor bedrijven. De autobranche verandert. Er zijn bedreigingen maar er is altijd plaats voor retailers. Je ziet wel dat autoretail moeilijk verandert. Je zit vast aan oude modellen zoals investeringen in panden en aan franchisemodellen van fabrikanten. De goede partijen zijn al aan het bewegen. Op het gebied van sales mis je in veel bedrijven voldoende drive. Ook sluiten bedrijven niet altijd aan bij de verschuiving van showroomverkoop naar onlineverkoop.”

Gevulde funnel
“Een winkel blijft belangrijk om klanten en berijders te laten proeven van het product. Tegelijk zie je dat klanten minder beïnvloedbaar zijn door de verkoper. Dat heeft mede te maken met de groeiende invloed van leasemaatschappijen. Het verkoopproces verandert ook. Verkopen draait meer om adviseren dan om hard selling. Sales Discovery ondersteunt bedrijven bij het volledige salesproces. We maken de stappen van het verkoopproces inzichtelijk en meetbaar. Succesvol verkopen begint met een gevulde salesfunnel. We helpen bedrijven om de funnel te vullen en vervolgens bij het realiseren van een zo hoog mogelijke conversie van leads naar sales.”

Tweetrapsraket
“Effectieve leadopvolging vereist een lange adem. Anders zakt de aandacht weg. Snelheid is een andere factor. Als bedrijf wil je een lead zo snel mogelijk doorsturen naar de juiste plek of persoon binnen het bedrijf. Het werkt goed als je het leadproces opsplitst in een tweetrapsraket. Verkopers moeten er aan wennen dat een centrale leadpersoon, of internetverkoper, afspraken maakt met de klant. Onder werktijd vangt een specialist alle leads op en zet ze door naar de agenda van de verkoper. Ook als het leadproces verandert, behoudt de verkoper een belangrijke rol. Leads kunnen heel warm zijn, maar ook heel koud, en dan is het de taak van de verkoper om ze op te warmen.”

Arnoud, dankjewel voor de komst naar onze studio en voor jouw bijdrage. Volgende week weer een nieuwe aflevering van de podcast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.