Bart Luijbregts Consultant in Business Development

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag doen we dat met een oud Ford dealer. Bart Luijbregts gaat ons wat vertellen over de nieuwe manier van het prijzen van occasions. Bart, wat leuk dat je hier bent! Kun je jezelf voorstellen, wat je doet, wat je gedaan hebt en waarmee je nu bezig bent?

Ford dealer

Ik ben in 2006 in het familiebedrijf gerold. Dat kwam omdat ik daarvoor veel andere dingen had gedaan. Zo ben ik de wereld over gezworven, kwam ik uiteindelijk toch bij de Amerikaanse auto’s terecht en ben ik directeur geworden van een prachtig bedrijf. In 2017 bestond dat bedrijf 100 jaar en die schaalvergroting zette onverminderd voort. Dat was een leuke en succesvolle tijd totdat wij op een gegeven moment in gesprek raakten met Van Mossel, en van de Ford organisatie te horen kregen: “het moet gaan gebeuren.” Dat was best een heftige dobber voor mij waar ik veel van heb geleerd. Maar op die manier heb ik uiteindelijk het bedrijf, per 1 maart, kunnen verkopen. Daarna stond vanaf 16 maart 2020 de wereld stil en werd ik ineens de leraar van mijn kinderen. Uiteindelijk ben ik mij na de zomervakantie gaan focussen op wat ik nou echt wil in de toekomst. Ik ben nu zelfstandig aan de gang en een onderdeel daarvan is, doordat ik nu wat breder kan kijken, dat ik nu veel in gesprek ben met verschillende bedrijven. Ik zit nu eigenlijk in de helpende modus al vind ik consultant altijd een beetje een naar woord. 

Juiste prijs bepalen

Het is als autodealer natuurlijk belangrijk om de juiste prijs te bepalen. Om dat te kunnen doen, vind ik het first of all belangrijk dat een bedrijf over dezelfde data praat. Of je dan Indicata of Qarquest noemt, het moet gaan om een enkele dataset. Die data van hoe jouw prijs zich verhoudt tot de rest is heel belangrijk. Want als je niks doet dan prijs je jezelf in of juist helemaal uit de markt en die realisatie moet in heel de organisatie van verkoper tot directeur aanwezig zijn. Het jammere is dat dit nog op veel plekken niet aanwezig is. Zo hebben we gelukkig wel een aantal klanten die dit door heel de organisatie heen implementeren, maar de meeste mensen denken als ik nu op gaspedaal kijk dan heb ik een waarheid. Zij realiseren zich echter niet dat die waarheid over een dag al veranderd is en over een week al totaal anders kan zijn. Als je dan een bepaalde strategie hebt, bijvoorbeeld ik mag goedkoop of duurder zijn omdat ik beter ben. Dan heb je tools nodig om dat te kunnen doen, tenzij je dat de hele dag met de hand wil zitten doen. Deze tools zijn heel belangrijk. 

Optimalisatie

Ik ben in mijn hoedanigheid als business developer bezig om overal strategische allianties aan te gaan. Maar ik denk dat de mindset door de organisaties heen het belangrijkste is. Er moet een dynamiek zijn en als je vervolgens consequent gebruik maakt van ons dashboard dan kun je heel gemakkelijk zien en uiteindelijk vullen hoe jij je pricing wil hebben. Vind jij dat je auto 110% mag zijn t.o.v. de gemiddelde prijs in Nederland? Zet daar dan je vraagtekens bij. Als je dat consequent door zou voeren en je die pricing dynamisch houdt, dat wil zeggen begint mijn auto omhoog te lopen en ik wil hem omlaag hebben, hoeveel is daar dan voor nodig? Ons dashboard geeft je dan de juiste inzichten in die pricing en dat is belangrijk. Want er zijn gewoon tevreden dealers die 800 auto’s per jaar verkopen waarbij ik zie dat ze de helft onder de marktprijs hebben verkocht. Zelfs dan hoor ik ze nog zeggen dat ze geen interesse hebben en ik dan gewoon weet dat ze heel veel mislopen. 

Bart, dankjewel voor het gesprek en jouw komst in de podcaststudio in Ede. Volgende week weer een nieuwe aflevering met een nieuwe gast met onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.