Bas Hulst DTC Media

Het werken met concrete doelstellingen is voor iedereen beter. Je zet elkaar en de organisatie op scherp en maakt dat je veel relevanter met je investeringen omgaat.

Deze week in de #DCDW Podcast is Bas Hulst te gast. Bas is online marketing consultant bij DTC Media. Bas, welkom, kun je ons om te beginnen even kort wat meer vertellen over jezelf en over je werk bij DTC Media?

Hypotheken
“Dank je, Paul. Ik werk nu zo’n driekwart jaar voor DTC Media als online marketing consultant. Dat is een vrij nieuwe functie bij heb bedrijf, want DTC Media heeft ervoor gekozen de consultancywerkzaamheden los te maken van de meer algemene dealerondersteuning. Als consultant help ik directie en management van dealerbedrijven op online gebied de juiste keuzes te maken en hun doelstellingen te realiseren.

Wat me daarbij helpt, is de ervaring die ik van mijn vorige werkgever heb meegenomen: ik heb bij SNS Bank in Utrecht gewerkt als e-commercemanager en later digital marketingmanager. Ik zie veel overeenkomsten tussen de leads die je genereert op hypotheken en op auto’s: beide zijn producten waar de consument veel geld in investeert en aankopen die men niet heel vaak doet. Waar ik wel van geschrokken ben in de autobranche is het kortetermijndenken, bijvoorbeeld als het gaat om campagnes. Die moeten liever gisteren dan vandaag gestart worden en duren dan maar twee tot vier weken. Dat vind ik veel te kort. We weten dat het conversieproces vaak langer duurt dan die paar weken, dus ik geloof dat een campagne pas echt rendeert als je dat in gedachten houdt en je campagne wat langer opzet. Daarnaast moeten dealers hun permanent lopende advertentiecampagnes blijven ontwikkelen, want ik zie dat die te vaak stilstaan. Richt beide wat beter in, dus plan je campagnes en onderhoud je advertenties, dan werk je niet meer zo ad hoc en zul je ook je marketingbudgetten beter kunnen plannen en beheren.”

Visie
“Een helder en eenvoudig te begrijpen model om online, en zelfs offline, veel activiteiten aan op te hangen is het See, Think, Do, Care-model van Google. Dat gaat uit van vier fasen in de klantreis. Allereerst ‘See’, waarin de klant langzaam tot het besef komt dat er in de nabije toekomst een nieuwe auto aangeschaft zal worden. In de ‘Think’-fase gaat de klant zich oriënteren en bezoekt websites en social media om informatie te vergaren. De ‘Do’-fase is de actie zelf die leidt tot de aankoop en tenslotte volgt ‘Care’ waarin je als bedrijf de klant moet laten weten dat je het waardeert dat hij klant van je is geworden en probeer je hem voorzichtig tot promotor van je bedrijf te maken.

Vanuit die visie kun je ook naar je website kijken: het is dan bijvoorbeeld onlogisch om elke pagina af te sluiten met een kreet als ‘maak nu een proefrit’. Daar is niet iedereen op dat moment aan toe. Beter kun je de klant meenemen in die reis en zorgen dat je hem langer op je site houdt met specifieke info die past bij de fase waarin hij zich verkeert. Dat laatste is ook een van de voordelen van Facebook. Daar kun je heel specifiek adverteren met een bepaalde doelgroep en zelfs aangeven in welke fase die doelgroep zich moet bevinden. Overigens, en dat zeg ik niet om het enthousiasme voor Facebook te temperen, zie je wel dat ook Facebook zich als platform ontwikkelt en dat de advertentiekosten steeds meer richting die van Google groeien. De tijd dat je voor een prikkie Facebookmarketing inkocht, is helaas voorbij.”

Bas, heel hartelijk dank voor je komst naar deze Podcast. Ik denk dat je een aantal leuke en herkenbare zaken hebt besproken waar onze luisteraars hun voordeel mee kunnen doen. Hopelijk tot een volgende keer.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!