Bas Oude Luttinkhuis en Martijn Duivenvoorden van Exbtw-wegermee (manifest)

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag even iets heel anders. Namelijk de LinkedIn live sessie met Bas Oude Luttinkhuis & Martijn Duivenvoorden. Zij zijn initiatiefnemers van de beweging “Ex BTW – Weg Ermee!” (exbtw-wegermee.nl). Deze beweging is voor het stoppen van het exclusief BTW adverteren van personenauto’s middels een manifest. Daarnaast krijgen ook verschillende gastsprekers zoals Rico van der Vies van Automotive MediaVentions, Alexander Prinssen van Marktplaats en Hans Bresser van ViaBOVAG het woord. 

Waarom het manifest?

Autoprijzen van personenauto’s moeten inclusief BTW, transparant, uniform en duidelijk zijn en zonder commercieel voordeel voor autobedrijven die de grenzen opzoeken van de platformen. De platformen moeten gaan optreden en dit manifest helpt hen daarbij door met elkaar uitsluitend een eerlijk aanbod online te zetten. We vinden dat autobedrijven die zich niet aan de regels houden uitgesloten moeten worden van het adverteren op de betreffende website. Autoriteiten op hun beurt dienen op te treden tegen autobedrijven die de regels overtreden want de koper moet niet misleid worden voor zijn aankoop (BRON: exbtw-wegermee.nl).

Het doel van het manifest

Het doel is om per 1 mei 2021 geen excl. BTW geadverteerde occasions meer terug te zien op alle occasion autoplatformen. Ben je het ermee eens? Teken het manifest dan via de volgende link: https://exbtw-wegermee.nl/manifest/

Dankjewel voor jullie bijdrage en voor jullie komst. www.exbtw-wegermee.nl is de website. Vul het in als je jezelf daar happy bij voelt. Mocht je een andere mening hebben, hoor ik het ook graag. Heren, bedankt voor jullie komst zodat we samen de online automotive beter kunnen maken. Volgende week uiteraard weer een nieuwe gast met dezelfde missie. De online automotive beter maken, dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.