BONUSPODCAST: Hielke Ytsma van CarQall

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat met een pitch van Hylke Ytsma van CarQall.

Spreken is zilver, Data is goud

“Mijn naam is Hylke Ytsma, en ik vertegenwoordig Carqall, een bedrijf dat zich twee jaar geleden heeft gevestigd met als doel de telefonische bereikbaarheid van autodealers te verbeteren. Dit bereiken we door gebruik te maken van een geavanceerde AI-assistent die inkomende en uitgaande gesprekken afhandelt, registreert en routeert. Sinds ons bestaan hebben we meer dan 200.000 gesprekken met de bijbehorende 7,5 miljoen belminuten geanalyseerd. Deze analyse geeft ons diepgaand inzicht in het telefonie- en communicatiegedrag van zowel klanten als bedrijven, wat ons in staat stelt kosteneffectieve oplossingen te bieden.”

Reactietijd is cruciaal

“Reactietijd staat centraal in onze benadering. In vergelijking met andere communicatievormen, zoals e-mail, WhatsApp, chat en sms, is telefonie de meest onvoorspelbare vorm. Snelle respons is hier cruciaal, vaak binnen seconden. Betrouwbaarheid en consistentie over alle communicatievormen zijn essentieel, vooral bij het communiceren van onderhoudskosten, waar veel klantontevredenheid uit voortkomt. De klanttevredenheid vertoont een opvallend patroon in de customer journey, met de hoogste tevredenheid tijdens de aankoopfase, gevolgd door een afname tijdens gebruik en met name in de aftersales.”

AI Assistent

“Onze AI-assistent, gebaseerd op verzamelde data, identificeert duidelijke pieken in het telefonisch verkeer. Op verkoopgebied zijn deze pieken op vrijdag en zaterdag, op aftersales op maandag en vrijdag, en bij mobiliteitsdiensten dagelijks op momenten dat het bedrijf nog niet geopend is. De assistent biedt waardevolle ondersteuning door te re-routen naar de juiste kanalen, waardoor het bedrijf geholpen wordt bij het verzamelen van accurate data en het up-to-date houden van het CRM. Dit minimaliseert herhaling voor klanten die worden doorgeschakeld en zorgt voor kleine optimalisaties, die samen een aanzienlijke impact hebben. Ik vergelijk dit met het fileprincipe: Op het moment dat 15% van de auto’s weg zijn, heb je feitelijk geen file meer. CarQall’s benadering, gericht op reactietijd, data-analyse en kleine maar gestage optimalisaties, is een innovatie in de communicatie tussen autodealers en hun klanten, waarmee we streven naar een vloeiende en tevreden customer journey.”

Hylke, dankjewel voor je pitch over Carqall. Luisteraars ook bedankt. Volgende week is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCC, Calldrip, CARMEN Automotive BDC, Findio en Vinacles

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom kiezen voor Vinacles?
Vinacles biedt verschillende diensten met als doel uw automotive gerelateerde werkprocessen zo eenvoudig en overzichtelijk mogelijk te maken. Door middel van de verschillende applicaties en diensten faciliteert Vinacles in de complete optimalisatie van uw bedrijfsproces op één platform. Denk hierbij aan Garage en Fleet-managementsystemen, RDW-diensten, Occasion remarketing, Voertuigdata en Import- en export.