Bram Hommel van Autobuddy

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we op zoek naar de automakelaar en naar garantie. Oftewel, Bram Hommel is vandaag te gast in onze podcaststudio in Ede om te vertellen over zijn nieuwe avonturen als ondernemer. Bram wat leuk dat je er bent! Kun je onze luisteraars wat meer vertellen over wie je bent, wat je doet en waar je vandaan komt?

Voorstellen 

Ik ben Bram Hommel, kom uit Etteleur en heb 12 jaar in een autobedrijf gewerkt. Dat was zowel in de sales als aftersales. Daar ben ik uiteindelijk vertrokken en begonnen aan nieuwe uitdagingen. Dat zijn bijvoorbeeld Autobuddy, autogarantie en als automakelaar. Maar om even terug te gaan. De automotive is een beetje met de paplepel ingegoten. Ik begon bij ons familiebedrijf, wat de garage van mijn vader was, maar eigenlijk was dat helemaal niet zo’n logische keuze. Ik ben namelijk best creatief van geest. Zo interesseerde mode mij ook altijd wel maar heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt om een opleiding te volgen als automonteur. Daar merkte ik al vrij snel dat het niets voor mij was en ik meer de commerciële kant op moest gaan. Toen ben ik naar de IVA in Driebergen gegaan. Uiteindelijk ben ik begonnen bij het autobedrijf en deden we een keer een profieltest met het personeel. Toen vertelde de vrouw die de test had afgenomen dat ze het bijzonder vond dat ik er werkte omdat mijn karakter eigenlijk heel anders was en ik eigenlijk acteur of leraar had moeten worden.  

Toekomst onafhankelijke autobedrijf

Bram Hommel denkt dat het onafhankelijke autobedrijf nog wel een toekomst heeft. Maar dat deze toekomst heel erg aan het veranderen is vanwege COVID-19 en deze veranderingen ook permanent blijven. De online wereld is eigenlijk alleen maar versterkt en het offline gedeelte met het menselijke aspect blijft altijd wel bestaan maar daar moet je heel goed over nadenken. Dit laatste moet je dan ook echt wel goed op een rijtje hebben om het lucratief te houden. Volvo en BMW willen volgens mij binnen nu en 5 jaar auto’s online verkopen en dat is natuurlijk wel een signaal. Het zijn geen kleine jongens, die hebben daar echt wel over nagedacht. Daardoor ga je het als onafhankelijk autobedrijf wel moeilijk krijgen. 

Bram Hommel Automakelaardij

Mensen houden van gemak, ze houden ervan om te zeggen: “regel het voor me”. Je kunt natuurlijk een goede auto kopen bij een slechte aanbieder maar ook een slechte bij een goede aanbieder. Ontzorgen biedt dan toch veel rust en zekerheid. Daarnaast komt natuurlijk ook het online aspect kijken. Het is natuurlijk fijn dat je veel online kunt opzoeken maar er staat natuurlijk heel veel desinformatie. Mensen kunnen daardoor in de war raken en dat gebeurt ook. Mensen zoeken wel degelijk naar expertise en dat gedeelte vul ik dan ook graag in. 

Bram, dankjewel voor de komst naar onze studio in Ede. Volgende week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie de online automotive beter maken. Tot volgende week! Dankjewel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”