Christiaan Mol van Vol-Gas Marketing

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag gaan we vol gas, oftewel we gaan vol gas met Christiaan Mol. Directeur en eigenaar van Vol-Gas Marketing maar ook een oud collega van de #DCDW die heeft meegeholpen om de online automotive beter te maken. Chris wat leuk dat je er bent!

Voorstellen: Christiaan Mol

Ik ben Christiaan Mol, 28 jaar jong en kom uit het mooie dorpje Krommenie in Noord-Holland. Ik zit ondertussen alweer 10 jaar in de automotive. Zo ben ik begonnen als grafisch ontwerper bij een marketing/reclamebureau. Daar heb ik de eerste vijf jaar van mijn carrière gewerkt. Toen ben ik de buitendienst ingerold. Dat was ook nog in de tijd dat je adressen opkocht en grote occasions kon doen. Toen was de AVG nog wat minder relevant. Daar heb ik vijf jaar gewerkt en daarna ben ik naar RDC gegaan. Daar heb ik een tijd gewerkt en was ik onder andere verantwoordelijk voor Care Mail, OBS en andere diensten. Dat was op het begin voornamelijk gefocust op onafhankelijke autobedrijven en daarna werden het ook veel grote merkdealers. Vervolgens heb ik nog verschillende andere banen gehad bijvoorbeeld bij een Nissan dealer, Automotive Mediaventions en natuurlijk bij de #DCDW. 

Vol-Gas Marketing

Ik vind sales onwijs leuk om te doen maar marketing interesseert mij het meeste. Daar heb ik simpelweg de meeste passie voor. Om hier dan ook zelf echt wat mee te doen ben ik Vol-Gas Marketing begonnen. Dit ben ik in eerste instantie alleen begonnen maar uiteindelijk heb ik daar wel iemand voor ingehuurd ter begeleiding. Ik had dat naar mijn weten echt nodig. Het plan lag er, alles was compleet maar in het begin komt er zoveel bij kijken. Zo krijg je op een gegeven moment, als je groeit, een heleboel randzaken om te regelen. Ondernemen is namelijk ook veel meer dan alleen maar sales. 

Missie

De missie van Vol-Gas Marketing is om onafhankelijke autobedrijven te ontzorgen in hun marketing behoefte. Dit doe ik omdat ik de marketing van dealers met alle respect van teveel factoren vind afhangen. Zoals wat het merk en bijvoorbeeld de importeur  verplicht stelt. Het beperkt je dus in je vrijheid. Ik wil namelijk juist mensen helpen die niemand om hun heen hebben waardoor ik ze kan adviseren en aan de hand mee kan nemen. Het is allemaal niet zo moeilijk. Dat soort bedrijven wil ik inzicht geven in hun website, identiteit en nog veel meer op marketinggebied. Door dat ontzorgen denk ik dat ik een ondernemer echt kan helpen. Bij een dealer is het al gegoten in een bepaald model en daar moet wat omheen. Vandaar de keuze voor de onafhankelijke autobedrijven.

Ik wil je bedanken voor de komst naar de podcast studio in Ede. Ik wil nogmaals vertellen dat ik ontzettend veel respect voor je heb als ik kijk naar je manier van ondernemen. Ik wens je daar alle succes in de wereld mee. Volgende week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie de online automotive beter maken. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”