Kees Oldenhage van VentaVid

Een video maken kost meer tijd. Maar het is ook veel effectiever: 75 tot 80 procent van de klanten reageert meteen.

Kees Oldenhage Ventavid

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week. Vandaag spreek ik met Kees Oldenhage van VentaVid, een service waarmee je via een app op je smartphone online een persoonlijke videoboodschap aan je klanten kunt sturen. Kees vindt dat dealers meer aandacht zouden moeten besteden aan de portals zoals Marktplaats, want in feite doen we allemaal hetzelfde en moet je je dus onderscheiden om op te vallen in de massa. Bijvoorbeeld met een persoonlijke video. Toch, Kees?

Effectief

“Klopt helemaal. Een kleine tien jaar geleden begon ik als autoverkoper al te pionieren met video. Dat was nog best lastig, want met mijn Nokia kon ik niet filmen en YouTube had nog niet van HD gehoord. Ik merkte al meteen dat het maken van een video veel tijd kostte en dat het eerlijk gezegd weinig opleverde. Sterker nog, hoewel ik bij elke occasion online een échte video plaatste, dus niet zo’n aan elkaar geplakte fotoserie, verkocht ik er geen auto extra door. Tot ik als reactie op een vraag van een klant een persoonlijke videoboodschap opnam en terugstuurde. Die klant stond een kwartier later met een grote glimlach in de showroom. Dat werkte dus, en zo is VentaVid ontstaan. Eerst voor eigen gebruik, en nu is de app beschikbaar voor iedereen die snel en effectief videoboodschappen wil maken. Zeker als je in de boodschap een call to action verwerkt, bijvoorbeeld de klant op een concreet tijdstip uitnodigt in je showroom, is de respons enorm. Het geeft bovendien aan dat de kern van je videoboodschap niet de auto is, want daar is al genoeg informatie over te vinden op internet. Het gaat om de persoon die ‘m verkoopt, dus presenteer vooral jezelf in de video.”

Aftersales

“Om als autobedrijf succesvol met video aan de slag te gaan is het belangrijk dat je een plan hebt, een proces. Dat begint al met de juiste middelen, zoals een stabiele Wi-Fi-verbinding en goede smartphones. Daarnaast moet je gaan meten, dus na het publiceren of versturen van de video gaan kijken wat er gebeurt en hoe de respons is. En beperk je niet alleen tot de verkoop van nieuwe en gebruikte auto’s: ook voor aftersales is video een prachtig middel. Bijvoorbeeld om de klant op de hoogte te houden van een reparatie aan zijn auto, of de jaarlijkse onderhoudsbeurt. De monteur constateert een gebrek, maakt snel een korte video waarin hij uitlegt waarom het gerepareerd moet worden en de serviceadviseur stuurt het filmpje door naar de klant. Je zult zien dat je zo’n reparatie dat veel sneller verkoopt. De klant ziet wat er aan de hand is en zal minder snel geneigd zijn de reparatie uit te stellen.
En tot slot: bedenk dat video ook op social media zeer effectief is. Het klinkt cliché, maar je moet als autobedrijf zijn waar je klant is. Dat is natuurlijk Facebook, maar ook YouTube. Wees vindbaar en zorg dat je opvalt.”
Kees, heel hartelijk dank voor je bijdrage aan deze interessante podcast. Uiteraard is alle informatie over VentaVid te vinden op de website, net zoals jouw contactgegevens. Veel succes met alles en tot ziens.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Ventavid: Kost het u moeite om de klant in de showroom te krijgen? Stopt u veel tijd en energie in het opvolgen van uw leads, krijgt u lastig contact met uw klant? Hoe zou het zijn als dit makkelijker gaat? u minder tijd kwijt bent met bellen en meer klanten aantrekt naar uw showroom? Door gebruik van een persoonlijke videoboodschap kunt u het vertrouwen van de klant winnen en op een onderscheidende manier de klant overtuigen. Resultaat: meer klanten naar uw showroom. Meer informatie op Ventavid.nl

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!