Bas Oude Luttikhuis van Dealerdirect

Investeer als dealer in je eigen naam, die is uniek en vertegenwoordigt je identiteit. Knok voor je eigen dealernaam, want dat ben jij!

bas

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met bij mij aan tafel Bas Oude Luttikhuis van Dealerdirect. Naast autofanaat is Bas directeur van Dealerdirect, bij het grote publiek bekend van ikwilvanmijnautoaf.nl. Inderdaad, van die irritante radioreclame… Bas is actief op elk social mediaplatform van betekenis en zorgde ervoor dat een website die auto’s inkoop de normaalste zaak van de wereld is. Bas, wat ben ik vergeten in deze intro?

Herkenning

“Paul, ik ben er verlegen van, helemaal goed. Dank je. We zitten natuurlijk aardig op een lijn met onze fascinatie voor de ontwikkelingen in online automotive. Jij startte vanuit je dealerbedrijf met de online verkoop van auto’s, ik met de inkoop. Dat is nu al weer ruim tien jaar geleden. In het begin vroegen we auto’s te koop om de voorraad in ons eigen dealerbedrijf aan te vullen, maar er was zoveel animo voor dat we de stroom eigenlijk niet aan konden en al gauw bemiddelaar werden. Zo is ikwilvanmijnautoaf.nl ontstaan, inmiddels aangevuld met diverse andere sites waaronder ikwilvanmijnmotorfietsaf.nl.

Over onze marketing: iedereen kent inderdaad onze radioreclame. Die zenden we niet uit met de illusie dat iemand die de reclame hoort direct achter z’n computer duikt om z’n auto bij ons aan te melden. Het gaat puur om de herkenning. Want als iemand later eens gaat kijken op internet en onze naam in het rijtje met resultaten op Google tegenkomt, ook al staan we niet bovenaan, maakt de herkenning dat hij toch naar onze site zal gaan. En dat terwijl we niet het meeste betaald hebben aan Google om bovenaan de zoekresultaten te verschijnen.”

Sterren

“Iedereen kent ikwilvanmijnautoaf.nl. Toch hebben we dat niet aan social media te danken. Een paar jaar geleden had ik echt het idee dat social media een soort heilige graal was op het gebied van marketing. We maakten mensen vrij, investeerden geld en produceerden veel content. Maar toen we na een jaar die beslissing evalueerden, viel het effect van die inspanningen toch tegen. Natuurlijk is het lastig je winst qua naamsbekendheid te meten, maar het aantal nieuwe klanten dat we via de kanalen kregen, was minimaal. Daarom geloof ik toch meer in gericht adverteren, zoals ik aan het begin van het gesprek al vertelde.

Overigens neemt dat niet weg dat we Twitter en Facebook nu helemaal links laten liggen. Wordt er over je gepraat, dan zul je moeten reageren. Maar zwaar inzetten op alleen zenden, dat doen we niet. Zo hebben we ook ons reviewbeleid hervormd. Toegegeven, tot een paar jaar geleden werden we niet heel erg positief beoordeeld door veel klanten. Natuurlijk, de waarde van een auto valt vaak tegen, maar toch. Door mensen die ons maar twee of drie sterren gaven te vragen wat we beter hadden kunnen doen, konden we hun ervaring ombuigen en er zelf van leren. Met als resultaat dat we nu veel betere beoordelingen krijgen op de reviewwebsites.”

Bas, ontzettend bedankt dat je de luisteraars van de #DCDW Podcast wilde meenemen in de online inkoopwereld van Dealerdirect. Ik denk dat je bovendien een paar waardevolle tips en ervaringen hebt gedeeld. Je bent net als ik erg actief op LinkedIn, dus als mensen met je in contact willen komen ben je makkelijk te vinden op dit kanaal. En natuurlijk via je website.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleautoUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!