Maarten Bekkers van BiZZNiZZ Software

Elke pagina van je dealerwebsite moet een landingspagina zijn. Dat betekent een uniek adres en uiteraard goede teksten en foto’s, want een auto verkopen is beleving, net als een huis.

Maarten Bekkers

Welkom bij weer een nieuwe #DCDW Podcast. Deze week spreek ik met Maarten Bekkers, een Nederlander die in Vlaanderen woont. Maarten heeft Autorola opgezet in Nederland en België, maar is daarna voor zichzelf begonnen met Bizz Nizz. Hij ontwerpt websites en leadmanagementsystemen voor de autobranche, begon met niets en heeft inmiddels een mooi team aan het werk. Maarten vindt dat autobedrijven meer met social media moeten doen, maar zelf blijft hij op dat gebied wat achter vind ik. Genoeg stof dus voor een leuke discussie, toch, Maarten?

Makelaar

“Zeker, Paul, dank voor je introductie. Leuk om toe te voegen is dat ik, toen ik een aantal jaar geleden voor mezelf begon, me niet alleen op de autobranche richtte. Dat had wel logisch geweest, want ik kom uit een echte autofamilie, maar mijn eerste klant was een makelaar. Dat gaf me meteen een leuk inzicht: een huis is puur beleving. Als je op de site van een makelaar langs alle foto’s scrollt, zie je jezelf er eigenlijk al wonen. Aan foto’s wordt daarom door makelaars veel tijd en aandacht besteed. Je voelt hem al aankomen, dat moet met auto’s ook! Want ook dat is beleving. Ik vind het zo jammer dat je vaak ziet dat een dealer mooie, scherpe foto’s maakt met een goede camera, maar vervolgens worden die foto’s op de website geschaald naar kleine plaatjes. Dan mis je echt een kans. Zo’n zelfde parallel kun je ook trekken op het gebied van leads. Want ook in dat proces zijn veel overeenkomsten tussen makelaars en dealers heb ik ervaren de laatste jaren.

Met die kennis hebben wij ons leadmanagementsysteem ontwikkeld. Mijn visie is dat je vooral data moet kunnen genereren uit je leads. Alleen de conversie meten is leuk, maar er kan zoveel meer. Je kunt tot op het niveau van de verkoper zien wat er gebeurt met een lead, hoe deze opgevolgd wordt en wat het resultaat is. Aan de order kun je zien via welk kanaal de klant ooit bij je terecht is gekomen en alle stappen die daar tussenin zitten. Alleen dan kun je aan de knoppen draaien en je prestaties verbeteren.”

Landingspagina

“Wat me ontzettend verbaast, en dat is meteen een tip die ik autobedrijven wil meegeven, is dat er anno 2017 nog zoveel dealerwebsites zijn waar de voertuigdetailpagina’s, maar ook de pagina’s met andere relevante informatie, niet een eigen adres hebben en daardoor niet vindbaar zijn door Google. Kijk, steeds meer mensen zoeken via Google naar een nieuwe auto, ze slaan de portals als het ware over. Vaak ook in combinatie met hun woonplaats, want echt niet iedereen rijdt naar de andere kant van het land voor een beetje extra korting. Google vindt vooral pagina’s met een uniek adres. Dus zorg nu gewoon dat je detailpagina’s met autogegevens en foto’s goed vindbaar zijn! Google stuurt immers bijna niemand meer naar je homepagina, maar kijkt meteen op je site welke pagina de informatie bevat die hij of zij zoekt. Elke pagina moet daarom een landingspagina zijn, waarop de klant meteen de informatie ziet die aansluit bij zijn zoekgedrag.”

Maarten, heel hartelijk dank dat je aanwezig wilde zijn bij deze #DCDW Podcast. Je hebt volgens mij een paar zeer waardevolle tips meegegeven aan de luisteraars. Heel veel succes met je bedrijf en alle mooie dingen die je aan het doen en ontwikkelen bent en hopelijk tot een volgende keer.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nl,  UnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!