Frans Huetink van DTC media

#DCDW Podcast 3 – Frans Huetink, DTC Media

Frans Heutink DTC Media #DCDW Podcast.png

Welkom bij alweer de derde #DCDW Podcast. Ik ben Paul de Vries en naast mij zit Frans Huetink van DTC Media. DTC Media is uitgegroeid tot een bureau dat zich bezighoudt met alle facetten van online marketing voor de autobranche. Van een simpele actiewebsite tot een state-of-the-art site voor een grote dealergroep, DTC verzorgt het. Frans werkt al achttien jaar in de automotive en is nog lang geen veertig. Frans, welkom, we zijn benieuwd naar je verhaal.

Conversie

Frans: “Inderdaad, van platte actiewebsites naar uitgebreide, interactieve sites voor grote dealergroepen. Met nog altijd hetzelfde doel, of eigenlijk onze passie: leads generen en vooral de conversie van die leads. Waar we altijd mee beginnen voor we een nieuwe site bouwen is met elkaar, dus met het bedrijf waarvoor we aan de slag gaan, de gedachtegang bepalen. Natuurlijk visueel, maar ook technisch. Als er dan een site is, zijn we nog lang niet klaar: dan pas begint het meten of de site het gewenste rendement oplevert en gaan we bijschaven. Allerlei aspecten van de website worden gemeten en geëvalueerd, zoals de zoekpagina en de taxatiemodule. Met als doel een zo hoog mogelijke conversie te bereiken. Dat kan ook, omdat we zien dat de klanten die op de website kijken zich al in het tweede deel van de customer journey bevinden: van de drie fasen die we daarin onderscheiden, het zien, denken en doen, zijn deze mensen aan het denken en vooral aan het doen. De taxatiemodule, waarin wij ons gespecialiseerd hebben, speelt een belangrijke rol daarin en we hebben gezien dan van de ingevulde kentekens vijftig tot zeventig procent binnen een half jaar wordt overgeschreven.”

Facebook

“Na Google zien we nu dat adverteren binnen Facebook een vlucht neemt. Ga maar na: de doelgroep is heel specifiek te selecteren en we hebben hulpmiddelen om bijvoorbeeld een eerder bekeken auto op een dealerwebsite op de Facebookpagina van de consument te laten opduiken. Ook kunnen we dynamisch adverteren, bijvoorbeeld aan de hand van de apk-datum van de auto van de klant. Dat betekent heel gericht de consument die banners en advertenties laten zien die relevant zijn, en de kosten daarvan zijn flink lager dan bijvoorbeeld adverteren via Google, waar we overigens ook goede resultaten mee behalen. Dat laatste geldt ook voor Youtube, want ook dat is een voorbeeld van het ‘nieuwe’ internet waarop je aanwezig moet zijn. En zo is er nog veel meer online mogelijk: dealers zullen eraan moeten wennen dat hun belangrijkste vestiging hun dealerwebsite is en dat daar een online vestigingsmanager nodig is die, met hulp van consultants en specialisten, moet zorgen voor maximaal resultaat.”

Ik ben het helemaal met je eens Frans, het belang van een goede online aanwezigheid van het dealerbedrijf kan niet genoeg onderstreept worden. Hartelijk dank dat je je kennis met ons wilde delen, ik denk dat veel luisteraars van de #DCDW Podcast hier wat aan hebben. Meer informatie over DTC Media is te vinden op de website van DTC.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nl en taGGleauto.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.