Teun Lammers van GoCredible

Hou jezelf constant de vraag voor waar je mee bezig bent. Kijk terug, leer van wat je gedaan hebt en bepaal wat je anders wilt doen. En dat anders doen hoeft echt niet in één klap, maar kan ook gefaseerd.

Teun Lammers

Deze week in de #DCDW Podcast praat ik met Teun Lammers, medeoprichter van GoCredible. Dat is een veilige betaalservice voor de verkoop van auto’s voor particulieren onderling, via een derdenrekening. Teun was eerder werkzaam bij RDC en vindt het kijken, kiezen, kopen, financieren, kortom alles wat bij het kopen van een auto komt kijken reuze interessant. Hij is goed op de hoogte van alle trends in de mobiliteitswereld, dus ik ben benieuwd wat je ons daar vandaag over gaat vertellen, Teun.

Gemak

“Dank voor je complete introductie, Paul, weinig aan toe te voegen. We kennen elkaar natuurlijk uit mijn RDC-tijd, maar leuk dat je direct GoCredible noemt. Daar ben ik als medeoprichter natuurlijk best een beetje trots op. Om de dienst nog iets specifieker toe te lichten: het is een online betaal- en identificatieservice. Particulieren die elkaar een auto verkopen kennen elkaar natuurlijk niet, en GoCredible zorgt ervoor dat geen van beide partijen risico loopt. Het geld wordt door de koper betaald, even weggezet tot de overschrijving is gelukt, en dan aan de verkoper uitbetaald. Ondertussen verifiëren wij de identiteit van beide partijen. Veilig dus, maar vooral gemakkelijk. Want dat is iets waar ik in geloof: processen moeten gemakkelijk zijn, zonder gedoe. Daar is de moderne consument naar op zoek en dat is meteen ook de schakel naar de online innovatie, die momenteel heel snel gaat en waardoor ook de fysieke wereld verandert.”

Social growth hacking

“Wat me bezighoudt is de online customer journey. Wat houdt de klant bezig en hoe kun je daar als ondernemer in de autobranche op inspringen? Ik ben niet de enige die me die vraag stelt natuurlijk. Maar wat wel goed is om je te realiseren is dat de telefoon steeds belangrijker wordt. We hebben in Nederland overal dekking en iedereen heeft altijd z’n smartphone bij zich. Die kant moeten dealers ook op: de smartphone gaat een steeds belangrijker rol in het verkoopproces spelen. Mijn tip voor autobedrijven en dealers sluit daarop aan. De beste manier om marketing in te zetten is volgens mij social growth hacking. Dat is een mooie term om aan te duiden dat mensen aan andere mensen uit hun omgeving vertellen hoe gaaf jij als bedrijf bent. Hou dat eens in gedachten als je een klant helpt. Je moet ‘m zo enthousiast maken dat hij dat aan al z’n vrienden vertelt.”

Dankjewel voor je komst naar deze #DCDW Podcast, Teun. Leuk dat je ons over GoCredible en je ideeën rond online automotive wilde vertellen en natuurlijk heel veel succes met het concept. Dapper dat je zo iets compleet nieuws, waarvan de markt nog niet heeft aangegeven of er behoefte aan is, durft te beginnen. Ik heb er alle vertrouwen in, dus zet ‘m op.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland,  UnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!