Frank Ruygrok van Marble

Het toepassen van een call-trackingsysteem wordt steeds belangrijker. Mis je je telefonische leads, dan mis je gewoon twintig procent van je conversie, als het niet meer is.

Frank Ruygrok

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week. Dit keer een primeur, want het is voor het eerst dat ik een gast aan tafel heb die al eens eerder in de podcast was te beluisteren: Frank Ruygrok, manager van Marble Digital Marketing Solutions, zusterbedrijf van UnameIT. Frank doet dermate interessante dingen dat ik genoeg reden had hem nog eens uit te nodigen en ook dit keer raken we amper uitgepraat ben ik bang… Frank, van harte welkom, waar wil je het vandaag met ons over hebben?

Snelweg

“Dankjewel Paul, en ik voel me vereerd hier weer te mogen zijn. De vorige keer nog met een Carsom-pet op, maar uiteraard wil ik nu wat meer vertellen over Marble. Dat is een digital marketingbedrijf voor automotive, dat zal uitgroeien tot een fullservicebureau met een breed pakket aan diensten op dat gebied. We zijn onlangs begonnen met een nieuw platform voor websites. Dat platform moet je zien als het frame waarop de websites draaien, en is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Daar is het bewezen succesvol: want door websites te ontwikkelen op één basis, kun je veel meer ontwikkelen en bijvoorbeeld veel meer interessante data uit de site genereren. Waarom zou je het wiel een tweede keer uitvinden, dat is bovendien veel duurder. Overigens zijn de sites wel allemaal uniek, dus geen eenheidsworst. Je kunt als bedrijf geheel zelf bepalen hoe je site eruit ziet, welke functionaliteiten er zijn en waar je de nadruk op wilt leggen. Zie het platform als een mooie, hele goede snelweg waarop allemaal verschillende auto’s rijden. Waar je als dealer van profiteert, is dat je je bezig kunt houden met acties, conversie en leads, omdat zaken als updates, SEO en andere technische zaken rondom je website op de achtergrond voor je geregeld worden.”

Voorkant

“Ik kom nog te vaak bij dealers die vooral op het resultaat gericht zijn. Als ze aan het eind van de maand hun doelstelling qua verkoop gehaald hebben, zijn ze tevreden. Terwijl ze zich niet realiseren dat ze, wanneer ze serieus met de data aan de slag gaan die er vanuit hun website en misschien wel call-tracking beschikbaar is, gewoon nog meer omzet kunnen halen. Maar het vraagt om omdenken. In plaats van werken naar een resultaat, moet je beginnen aan de voorkant en de data die uit je processen beschikbaar komt analyseren.
Tot slot vind ik het leuk om wat ontwikkelingen te noemen die in andere landen gaande zijn op het gebied van online automotive. Bijvoorbeeld gepersonaliseerde webpagina’s, die zich volledig aanpassen aan de zoekopdracht waarmee de bezoeker via Google op de pagina terecht is gekomen. In de basis bestaat dat al, maar je kunt op basis van data nog een stap verder gaan, waarbij er bijvoorbeeld rekening wordt gehouden met het feit dat de bezoeker je website voor een tweede keer bezoekt. Ook leuk, en een functionaliteit die we nu al aanbieden, zijn 360-graden foto’s. Met een app loop je als verkoper om de auto heen, er worden vanzelf foto’s gemaakt en je hebt ook nog de mogelijkheid bepaalde opvallende punten, zoals bijzondere opties maar ook een krasje of deukje, er door middel van een detailfoto uit te lichten.”

Frank, heel hartelijk bedankt dat je opnieuw bij mij wilde aanschuiven en de luisteraars hebt meegenomen in de wereld van online automotive. Er zitten weer goede tips tussen heb ik het idee. En er komt nog iets aan waar we elkaar binnenkort over zullen spreken, maar daarover later meer…

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland,  UnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres.