Gerben Beck van #DCDW Virtual BDC

Maak gebruik van je bestaande database, analyseer die en zorg ervoor dat elke bestaande klant minimaal één keer per jaar een voorstel van je ontvangt voor een nieuwe auto

Gerben Beck

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Gerben Beck, managing director van de #DCDW Virtual BDC. Gerben is al zeven jaar lang mijn linker- en rechterhand bij Nieuweautokopen.nl, Marktplaats en nu ook #DCDW Virtual BDC. Hij begon zijn automotivecarrière bij Bochane en kwam uiteindelijk bij Koops Furness in Almere terecht, waar zijn interesse voor Nieuweautokopen werd gewekt en wij collega’s werden. Gerben, welkom, welke topics wil je in deze podcast nader toelichten?

Real-time

“Paul, leuk dat ik nu ook eens mag aanschuiven. En minstens net zo leuk om even aan te halen dat wij al zo lang collega’s zijn en samen zo ontzettend veel ervaring hebben opgedaan met leadopvolging sinds we daar in 2010 mee aan de slag zijn gegaan. Wat hebben we veel geleerd in die jaren! Dus leadopvolging, daar gaan we het over hebben vandaag. Voor wie het #DCDW Virtual BDC niet kent: in Breda zit ons team dat online leadopvolging verzorgt, in samenwerking met LEF van UnameIT. We ontzorgen de dealers dagelijks in hun leadopvolging door binnengekomen leads real-time op te volgen. Dat doen we zes lange dagen per week. Leads komen binnen en door onze medewerkers opgevolgd, zodat de dealers gekwalificeerde leads van ons doorgestuurd krijgen. Dat betekent dus dat je als dealer efficiënt kunt werken, want je verkopers hoeven niet meer zelf de eerste schifting te doen. De conversie van onze leads is hoog. Verkopers kunnen daardoor doen waar ze goed in zijn: de dialoog met de klant voortzetten en auto’s verkopen. En inderdaad Paul, ook ik vind dat verkopers niet moeten afleveren. Dat kost al gauw anderhalf tot twee uur, plus het papierwerk, en dat voelt natuurlijk niet goed als je mailbox op zo’n moment vol zit met leads.”

Jaarlijks

“Wat me opvalt is dat de meeste verkopers vooral geïnteresseerd lijken te zijn in klanten die vandaag een nieuwe auto willen kopen. Logisch natuurlijk, maar er wordt vaak vergeten dat dealers als het goed is een enorme database hebben vol bestaande klanten, en leads die ooit heel dicht bij een aanschaf waren maar uiteindelijk toch zijn afgehaakt, om wat voor reden dan ook. Bedenk dat alle klanten in je database op een gegeven moment een andere auto zullen kopen. Dus zorg dat je die groep op het juiste moment benadert. Sterker nog, eigenlijk moet je jezelf als doel stellen om elke klant uit je database minimaal één keer per jaar te benaderen met een voorstel voor een nieuwe auto. Dat kost relatief weinig en geloof me, het levert wat op. Sterker nog: als ik nu aan het hoofd van een dealerbedrijf zou staan, dan maakte ik meteen werk van de bestaande database. Vaak worden die dingen teveel aan het toeval overgelaten, maar het in kaart brengen van je bestaande klantenbestand is in mijn ogen het belangrijkste middel om met minimale inspanningen veel auto’s te verkopen. En gebruik ook video. De consument wil beschikken over steeds meer informatie op afstand. Dus laat zien wat je als dealer in huis hebt, letterlijk. Verschijnt er een nieuw model, maak dan een rijtest op video. En voeg die toe aan elke lead. Duur? Nou, als je bedenkt dat de meeste auto’s na drie jaar pas gefacelift worden en die video dus drie jaar bruikbaar is, valt dat wel mee.”

Gerben, heel hartelijk dank voor dit gesprek in de #DCDW Podcast, en natuurlijk ook bedankt voor de zeven jaar samenwerking. Uiteraard spreek ik je snel weer, en als onze luisteraars vragen aan je hebben dan weten ze je te vinden. Succes met alle mooie ontwikkelingen binnen #DCDW en nogmaals dank!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nlMarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres.