Brian Pasch van PCG Companies

Het maakt niet uit hoe de klant bij je komt, maar het gaat erom om vanaf het begin van zijn reis bij hem in beeld te zijn en om hem met de juiste marketingmiddelen in jouw richting te sturen. Dan weet je pas of jouw marketingmix juist is en of je je geld goed besteedt.

Brian Pasch Podcast

Welkom bij deze speciale #DCDW Podcast waarin ik spreek met Brian Pasch. Ik heb de afgelopen jaren vaak en veel met Brian gesproken over de ontwikkelingen in online automotive, en de link tussen de situatie in de Verenigde Staten en die bij ons. Ik spreek Brian in een appartement in Italië, dus excuses voor de matige geluidskwaliteit, maar ik wilde u deze kans om naar een van de pioniers op het gebied van online zakendoen te luisteren natuurlijk niet ontnemen. Brian, hartelijk welkom bij deze podcast, zou je jezelf kort willen introduceren?

Last influence – last click attribution

“Hartelijk dank Paul, en wat leuk om vanuit Italië de luisteraars in Nederland op deze manier te bereiken. Ik ben Brian Pasch en in 2005 gestart met PCG Companies, een bedrijf dat zich richt op training, technologie en marketing in automotive. Ik heb vier boeken geschreven, waarvan er een in samenwerking met Paul in het Nederlands is vertaald, waarin de rode draad is welke marketinginspanningen het beste werken in onze branche. Je kunt als ondernemer in de autobranche namelijk zoveel keuzes maken als het gaat om besteding van je marketingbudget, dat velen door de bomen het bos niet meer zien. Geld uitgeven is niet zo moeilijk, niet voor grote dealerholdings in de VS en ook niet voor veel kleinere dealerbedrijven in Nederland, maar om vooraf te weten of je dat geld uitgeeft aan een marketinginspanning die werkt is de clou.

Mijn tip voor dealers in Nederland is om vooral één ding niet te doen: je CRM gebruiken als evaluatiemiddel voor je marketinginspanningen. Bedenk immers dat de klant die bij je koopt meestal niet is getriggerd door alleen een advertentie op Facebook of alleen een direct mail, maar dat het een ‘multi channel influence’ is geweest, dus een combinatie van marketingmiddelen die hem bij jou heeft gebracht. Een hulpmiddel als Google Analytics volgt, in tegenstelling tot je eigen CRM, zo’n hele klantreis wel en kan jou als dealer wel laten zien welke uitingen de klant heeft gezien alvorens hij bij jou terecht kwam, waarbij de ‘last influence’ hem het definitieve zetje in jouw richting gaf.”

Engagement

“Laat ik dat nu eens concreet maken. Ik zie dat dealerbedrijven, zowel in de VS als in Nederland, prachtige websites hebben waar prospects via allerlei omwegen op terecht kunnen komen om te kijken naar de mooiste nieuwe en gebruikte auto’s. Vervolgens zie ik dat veel dealers de fout maken om te gaan meten waar de klant vandaan komt. Belt hij voor een afspraak nadat hij op een voertuig detailpagina (VDP) heeft gekeken? Reageert hij naar aanleiding van een Facebookadvertentie? En dan is te snel de conclusie getrokken dat adverteren op Facebook succesvol is of dat er nóg meer aandacht besteed moet worden aan de VDP’s. De klantreis voorafgaand aan die laatste klik ben je dan vergeten! Dus zoek als dealer ook eens uit hoe de klant zich beweegt door de portals waar je mee samenwerkt. En kijk vooral naar de betrokkenheid.

Als die klant op je VDP geland is, scrollt hij dan naar beneden en bekijkt hij alle foto’s en de video? Leest hij alle specificaties? Dat moet je meten, want dat vertelt je hoe goed je als dealer je boodschappen op elkaar afgestemd hebt en hoe je de klant vanaf het begin van zijn reis hebt weten mee te nemen naar het eindresultaat: een sale.”
Brian, het was me weer een grote eer om met je te spreken en we kunnen nog uren doorgaan, maar voor nu heel hartelijk bedankt dat je al je kennis en ervaring wilde delen met de luisteraars van de #DCDW Podcast. Ik hoop je snel weer te spreken, wellicht in Nederland, en nogmaals hartelijk dank.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nlMarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres.