Frans Huetink van DTC Media

Het is makkelijk om met veel geld veel te bereiken. De kunst is juist om met een mooi budget goede resultaten te boeken. Dat is creativiteit, en die creativiteit willen we met de Online Dealer Awards stimuleren en belonen.

Online dealer Awards

Ook deze week weer een nieuwe #DCDW Podcast met als gast Frans Huetink. Ik heb al eerder met Frans gesproken in een #DCDW Podcast, maar toen als oprichter/eigenaar van DTC Media. Vandaag gaan we het echter hebben over de Online Dealer Awards waar Frans de initiator van is. Frans, dank voor je komst, vertel ons eens wat meer over de Online Dealer Awards?

Podium

“Dank voor de uitnodiging Paul, leuk om weer aan te mogen schuiven bij je. Allereerst: je noemt mij als oprichter en initiator van de Online Dealer Awards, maar die lof komt eigenlijk mijn collega’s van DTC Media toe. Zij zijn, vanuit de praktijk waarin ze in aanraking komen met allerlei mooie online initiatieven van autobedrijven, op het idee gekomen dat soort initiatieven een podium te geven. Het is een prijs die we uitreiken aan het beste online merkdealer van Nederland, in vier categorieën: de beste dealerwebsite, de beste social mediacampagne, beste online marketingcampagne en de beste online leadopvolging. De beoordeling wordt gedaan door een onafhankelijke vakjury en deelname is niet alleen voor klanten van DTC Media. Daarnaast is er ook een publieksprijs: het publiek kiest, net als de vakjury, uiteindelijk de winnaar uit vijf genomineerden. Waar de jury bijvoorbeeld naar kijkt is vernieuwende concepten waarbij online en offline bij elkaar worden gebracht, zodat de ene ervaring naadloos overgaat in de andere.”

Grote zaal

“Inschrijven kan nog tot 15 september. De vakjury gaat vervolgens alle inschrijvingen beoordelen en zal vijf nominaties kiezen. Die worden half oktober bekend gemaakt, waarna medio december de prijsuitreiking plaatsheeft. Als bedrijf kun je natuurlijk door iemand anders opgegeven worden, maar je kunt ook jezelf inschrijven. Dat kan op de website www.onlinedealerawards.nl. Geef daarbij een beschrijving op van je concept en een motivatie waarom je denkt dat je in aanmerking komt voor de award, dan nemen we dat mee in de beoordeling. We hebben inmiddels al zo’n 25 inschrijvingen, het zou natuurlijk mooi zijn als we dat aantal kunnen verdubbelen. Het is het eerste jaar dat we dit doen, dus het is nog een beetje pionieren, maar ik zie ons over een paar jaar al in een grote zaal staan bij de uitreiking van de Online Dealer Awards.”

Frans, ontzettend bedankt voor het toelichten van de Online Dealer Awards. Ik ben er, en niet alleen omdat ik deel mag uitmaken van de vakjury, erg enthousiast over en ben vooral benieuwd naar de prijs voor de beste online leadopvolging. Dealers in Nederland, meldt u voor 15 september aan op de website en wellicht zien we elkaar tijdens de uitreiking van de award in december.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nlMarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres.