Dave Page van Dealer eProcess

Elke klik die de bezoeker doet, leggen we vast en laten we zien. Zo kan de dealer precies het juiste moment kiezen om de lead te benaderen en is hij voorbereid op vragen, wensen en heeft hij alvast een voorstel klaarliggen.

Dave Page

Deze week maar liefst drie gasten in de #DCDW Podcast: Dave Page en Joe Gillespie, beiden oprichter en eigenaar van het Amerikaanse bedrijf Dealer eProcess, en Ernst Gleijm, CEO van Webuildretail. Drie namen van mannen met een lange en brede ervaring in automotive, en vandaag samen aan tafel om te praten over het partnership dat het Nederlandse Webuildretail een aantal jaar geleden is aangegaan met Dealer eProcess. We hebben het vandaag onder andere over technologie op het gebied van websites die het retailen voor dealers en autobedrijven makkelijker en beter moet maken.

Onderweg

Dave: “Laat ik beginnen met even kort samenvatten wat ons bedrijf Dealer eProcess doet. Wij zien onszelf als de ‘Masters of Data’, we bouwen dealerwebsites, ontwikkelen AdWords-campagnes en verzinnen allerlei digitale retailoplossingen. Juiste analyse van data zorgt er immers voor dat je als dealer geen geld uitgeeft aan zaken die niets opleveren. We zien immers nog teveel dealers die hun marketingbudget uitgeven zonder concreet te weten of de kanalen die ze kiezen wel werken voor hen. Wat we bijvoorbeeld doen is de bezoeker van een portal volgen tot hij op de dealerwebsite is, dus eigenlijk de stap van oriënteren naar lead. We leggen het pad dat hij volgt vast en kunnen jou als dealer dan precies vertellen hoe hij bij je terecht is gekomen en welke uitingen hij onderweg is tegengekomen. Maar ook hoe hij zich beweegt op jouw website.” Joe: “We werken nu zo’n twee jaar samen met Webuildretail in Nederland. Natuurlijk hadden we even tijd nodig om de cultuur te begrijpen, maar de technologie is hier niet wezenlijk anders dan in de VS. We leren veel van elkaar: zo kunnen we in de VS met onze vaak drukke websites nog veel leren van de strakke, clean vormgeving die dealerwebsites in Nederland hebben.”

iSPY

Dave: “Wat we zien is dat veel dealers zo snel mogelijk nadat een lead is binnegekomen de klant gaan bellen. Binnen een minuut soms. De klant neemt op, maar is eigenlijk helemaal nog niet toe aan een gesprek. Hij zal wat terughoudend zijn en de kans is groot dat de lead op niets uitloopt. Wat iSPY doet, ons programma dat de hele reis van die klant online volgt, is de dealer een signaal geven zodra de klant een tweede, derde of wellicht zevende keer terugkomt op de site. Plus de informatie geeft over de info die de klant in die tussentijd elders online heeft bekeken. Dát is het moment om te bellen, want uit analyses blijkt dat de kans op een succesvol gesprek, dus een afspraak, dan vierhonderd procent hoger ligt. Als dealer moet je natuurlijk wel je proces zo inrichten, dan je kunt bellen op het moment dat iSPY je vertelt dat het voor die klant het goede moment is.”

Joe: “Daarnaast biedt iSPY de data die nodig is om je website aan te passen aan de individuele bezoeker. Heb je drieduizend bezoekers per maand, dan heb je eigenlijk drieduizend individuele websites getoond. Die zijn op basis van het surfgedrag aangepast aan de bezoeker.” Dave: “Wanneer een klant op je website bijvoorbeeld een Toyota Highlander heeft bekeken, moet je zorgen dat de volgende keer dat hij je site bekijkt, meteen terechtkomt op de pagina van de Highlander. En niet eerst een Camry ziet.” Ernst: “Dit zijn mooie voorbeelden van hoe Webuildretail die nieuwe Amerikaanse technieken ook toe zal gaan passen op de Nederlandse markt. Wij werken er hard aan en hebben inmiddels veel geleerd van elkaar.”

Heren, heel hartelijk dank voor jullie komst naar de #DCDW Podcast in Amsterdam. Zeer interessant om eens te horen hoe de Amerikaanse inzichten vertaald worden naar toepassingen in Nederland. Heel veel succes met de samenwerking en wellicht tot een volgende keer.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nlMarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres.