Kees van den Berg van ISN

De kracht van video is enorm! Wanneer een video van een auto is bekeken, is de auto binnen een week verkocht!

Kees van den Berg

Deze week praat ik in de #DCDW Podcast met Kees van de Berg van taggleAuto. TaggleAuto is bekend van de geautomatiseerde dienst om video’s van nieuwe en gebruikte auto’s te maken die autobedrijven op hun website en op Youtube kunnen plaatsen. Sinds kort is taggleAuto ook in Duitsland begonnen. Kees, wat is je grootste uitdaging?

Voiceover

Je noemde het al Paul, ik kom uit een echt ondernemersgezin. Van jongs af aan heb ik geleerd in te gaan op de klantbehoefte, dus dat zit er gewoon in. Vanuit dat idee is taggleAuto ontstaan: we zagen dat video een steeds groter bereik kreeg maar dat autobedrijven er eigenlijk geen of te weinig tijd aan besteedden. Zo is onze geautomatiseerde dienst ontstaan, die we overigens dagelijks nog verder verbeteren om nog beter aan te sluiten bij de wensen van onze klanten.

Als autobedrijf lever je de content aan, dus wat foto’s en gegevens over de auto, wij verrijken die data en maken er een video van, inclusief voice-over die niet simpelweg merk en type noemt, maar juist de nadruk legt op de unieke eigenschappen van de auto. Met de app is het zelfs mogelijk als verkoper bewegend beeld te maken, dat direct vanaf je telefoon te uploaden in de app waar je hele voorraad overzichtelijk terug te vinden is en geheel automatisch wordt de video gegenereerd, die direct op alle portalen aan je advertentie gekoppeld wordt.”

Beginnen in Duitsland

“Wat we in Nederland doen, kan ook in Duitsland was ons idee. Dus zijn we een jaar geleden begonnen in Duitsland video’s aan te bieden en inmiddels werken we samen met drie grote softwareleveranciers daar. Ik vind het erg interessant de verschillen tussen de Duitse en Nederlandse markt te zien: beide landen kunnen leren van elkaar denk ik. Bijvoorbeeld op het gebied van kwaliteit. Meer dan Nederlanders vinden Duitsers het belangrijk dat het goed moet zijn.

We moeten ons als dienstverlener elke maand weer opnieuw bewijzen, want direct een jaarcontract afsluiten is er niet bij. Maar zijn ze enthousiast, dan zijn Duitsers wel echte promotors van je bedrijf. 
Tot slot nog even over social media, want ik weet dat je dat interessant vindt, Paul. Onze video’s passen daar perfect in, maar toch moet ik als ik zie hoe autobedrijven omgaan met Facebook en dergelijke altijd denken aan Coolblue. Dat is ook een klant van ons, en alles wat zij doen ‘is’ als het ware social. Het is voor mij het perfecte voorbeeld van hoe het moet: waarde creëren en beleving meegeven. Daar draait het om.”

Kees, dank je wel voor dit interessante gesprek waar onze luisteraars zeker wat van opgestoken zullen hebben. Mochten zij vragen aan je hebben, dan kunnen ze je bereiken via je website taggleauto.nl en LinkedIn.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nltaGGleauto en UnameIT.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

TaGGleAuto creëert video’s in seconden welke geautomatiseerd worden toegevoegd aan uw advertenties. De kracht van taGGleAuto ook ervaren? Vraag nu de gratis proefmaand aan op taGGleAuto.nl. Ruim 2000 autobedrijven gingen u voor!

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT