Letty de Nijs van OMG/Brainshuffle

Niemand wil reclamemail ontvangen, maar een relevante, persoonlijke e-mail is heel wat anders. Droom met je klant eens over een nieuwe auto, nog voor hij zelf door heeft dat hij eraan toe is. Dat werkt!

Letty de Nijs

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Letty de Nijs. Het is een kleine stap van de verhuur van zeilschepen naar automotive. Letty werkt al twaalf jaar voor OMG/Brainshuffle en sinds kort als managing director. Letty wil graag meer e-mailen met klanten omdat dit volgens haar meer kans geeft op de start van een dialoog. De volgende stap is het observeren van het gedrag van je prospect, want dat vertelt vaak nog meer dan de woorden. Een interessante visie, dus daar wil ik het graag over hebben vandaag. Welkom, Letty, wil je deze introductie nog wat toelichten?

Dromen

“Dank je, Paul. Inderdaad ben ik vanuit de zeilschepen in de online marketing terechtgekomen, en heb ik in die hoedanigheid ook te maken met automotive. Met OMG/Brainshuffle richten we ons op marketing voor verschillende branches. En inderdaad, ik ben van mening dat e-mail een heel goed middel is om contact te maken en te houden met prospects en klanten. Maar bekijk het wel zo: twaalf jaar geleden stuurde je nog een mailtje naar iemand met de boodschap ‘koop dit’ of ‘doe dat’. Liefst hetzelfde bericht naar een hele grote groep. En hoewel we nu wel beter weten, doen we het niet altijd beter…

We moeten dus nog beter naar de klant gaan luisteren, want dan kunnen we hem bewegen iets te gaan doen wat we willen, ook al is hij zich zelf nog niet bewust van een bepaalde behoefte. Een mail hoeft dus niet direct een actie tot aankoop in zich te hebben, want dan wordt het al gauw gezien als reclame en we weten allemaal dat niemand dat leest. De kunst is om heel gericht de klant te verleiden ergens over na te denken, of te dromen. Dus hoe meer je weet, bijvoorbeeld op basis van een eerder ingevuld profiel, des te beter. Maak daarom ook heel gerichte selecties van prospects waar je een e-mail naartoe stuurt. En nog een tip, het lijkt logisch maar gaat nog vaak fout: zorg dat de mail goed te lezen is op zowel een desktop als op mobiele apparaten. Dat betekent dat je moet zorgen voor de juiste verhouding tekst en beeld, maar ook dat de mail zich aanpast aan het scherm.”

Verleiden

“Om nog even terug te komen op wat ik eerder vertelde: het is ontzettend interessant om bezig te gaan met het verleiden van de klant door middel van e-mailmarketing. Natuurlijk stuur je niet meer een bericht naar honderdduizend mensen met de mededeling dat ze een bepaalde auto moeten kopen. Het gaat om bewustwording, het langzaam door middel van geleidelijke beïnvloeding in de gedachtegang van mensen terechtkomen. Een mooi voorbeeld daarvan is een recente mailing waarin we als kop de term ‘Ik deel de rekening met Peugeot’ gebruikten. Dat lijkt maar minimaal anders dan ‘Deel de rekening met Peugeot’. Maar voor de lezer is het verschil veel groter, want uit die eerste optie maakt de prospect onbewust op dat iemand dit al gedaan heeft. En daar dus blijkbaar goede ervaringen mee heeft, beter van is geworden of wat voor positief effect heeft ervaren dan ook. Het aantal e-mails met deze boodschap dat werd geopend lag maar liefst negen procent hoger dan gemiddeld… Het geeft maar aan dat e-mail nog lang niet is ingehaald door andere marketingmiddelen en dat met de juiste toon, opmaak en doelstelling je e-mails echt wel gelezen worden, en zeer effectief kunnen zijn.”

Letty, heel hartelijk dank voor je bijdrage aan deze podcast. Leuk om eens van iemand die zo veel verstand heeft van e-mailmarketing te horen wat de mogelijkheden zijn, en vooral te vernemen e-mail als marketingmiddel nog altijd zeer effectief is. Heel veel succes en hopelijk tot een volgende keer.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nlMarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres.