Amin Adjroud van ServiceBook

Autobedrijven moeten meer stilstaan bij de wens van hun klanten. Dus niet de klant lastigvallen met jouw propositie, maar inspelen op zijn behoefte.

Amin

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week waarin ik spreek met Amin Adjroud. Amin is via een vriend in de autobranche terechtgekomen en sindsdien besmet met het benzinevirus. Ondernemend als hij is startte hij met ServiceBook en inmiddels heeft zijn bedrijf negen mensen in dienst. Amin is hyperambitieus en wil graag de onderhoudsdata van auto´s defragmenteren en toegankelijk maken voor de connected autobezitter. Amin, welkom, kun je nog wat meer vertellen over jezelf en je bedrijf?

Gemak

“Je hebt bijna alles al verteld Paul, dankjewel. Laat ik maar beginnen met wat meer over ServiceBook te vertellen. Kort gezegd digitaliseren we het onderhoudsboekje van auto’s en bieden we dat aan de auto-eigenaren aan, via het autobedrijf. Zie het als een soort CRM, want de kunst is om een win-winsituatie te creëren waar zowel de klant als het autobedrijf wat aan hebben. Dat is gelukt, want ServiceBook zorgt onder andere voor meer contactmomenten tussen klant en bedrijf. Het digitale onderhoudsboekje, in de vorm van een app, fungeert ondertussen als een soort onafhankelijke informatiebron voor de klant. Die opzet is het gevolg van onderzoek dat ik eerder deed voor een ander zakelijk idee en waaruit drie conclusies over de autobezitter naar voren kwamen: hij wil informatie hebben, is te lui om daar veel moeite voor te doen en hij wil puur gemak, dus meteen de afspraak online in kunnen plannen. Daarin voorziet onze app, en maakt het ondertussen voor het autobedrijf makkelijker de klant te bereiken en te bedienen.”

Afweging

“Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat klanten het contact met het autobedrijf vaak als heel commercieel ervaren. Enerzijds logisch, anderzijds vertelden klanten me dat ze het gevoel hebben dat het autobedrijf ze van alles probeert te verkopen. Tegelijkertijd neemt de klant het jou als autobedrijf wel kwalijk als je hem niet op tijd laat weten dat er bepaalde zaken van belang zijn wat betreft onderhoud en reparatie… Om in die twee zaken de balans te vinden is best moeilijk. Wij hebben er daarom voor gekozen de klant in zijn vertrouwde omgeving, via een app, te laten weten dat er onderhoud voor zijn auto aankomt. Dat is minder persoonlijk dan een telefoontje van de dealer, maar wel veel vertrouwder, zo blijkt. Het geeft aan hoe er permanent een strijd is tussen push- en pullstrategie, dus de afweging die je moet maken als autobedrijf om je klant actief te benaderen waarbij je het risico loopt als te commercieel te worden ervaren, of het initiatief bij de klant laten liggen met het risico dat je hem verliest. Dat je op de radar moet blijven is wel duidelijk, en dat kun je bijvoorbeeld doen door het inzetten van social media. Als autobedrijf moet je, vind ik, vooral lokaal aanwezig zijn bij je klanten. Laat maar zien dat jij de held van de regio bent, vooral natuurlijk op het gebied van aftersales. Daar is nog wel wat te winnen voor veel dealers en autobedrijven.”

Heel veel dank voor je komst naar deze podcast, Amin. Succes met je bedrijf en ik hoop je snel nog eens te spreken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!