Paul de Vries van #DCDW

Zolang ik regelmatig enthousiaste reacties uit het veld krijg, ga ik enthousiast door om online automotive nog beter te maken!

Deze week een andere podcast dan u van mij gewend bent. Ik heb vandaag namelijk een groot aantal afspraken voor opnames van nieuwe podcasts over online automotive, en daarom wil ik beginnen met even stil te staan bij een moment zo’n drie weken geleden. Want 15 januari 2018 was voor mij een bijzondere datum omdat op die dag Nieuweautokopen.nl op zwart is gegaan, het einde van een tijdperk. Geen gast dus deze keer, maar ik neem u graag even mee in de geschiedenis van Nieuweautokopen.nl aan de hand van een artikel dat ik hierover onlangs schreef.

Droom

“Met de overname van Nieuweautokopen.nl door Marktplaats, een deal die al drie jaar geleden werd gesloten toen ik mijn bedrijf verkocht aan eBay/Marktplaats, wist ik dat er ooit een eind zou komen aan de website. Dat moment brak begin dit jaar aan, op 15 januari om precies te zijn. Vanaf die dag wordt alle verkeer van Nieuweautokopen.nl doorgestuurd naar Marktplaats en kwam er een eind aan een turbulente reis, vol pieken en dalen. Toch ben ik gekomen waar ik altijd al wilde zijn: de Champions League van automotive. Ik werk nu immers samen met een van de grondleggers van internet zoals we dat nu kennen. De naam Nieuweautokopen.nl is voor hen niet zo belangrijk, de technologie, de mensen, de manier van werken en het intellectuele eigendom zag men als werkelijke toegevoegde waarde. Mijn droom, het online verkopen van nieuwe auto’s, is daarom nog lang niet ten einde, want ik geloof nog steeds dat er flinke aantallen auto’s online verkocht kunnen worden.

Ik ga daarom na vandaag vol passie en energie door met mijn werk als woordvoerder bij Marktplaats, een van de mooiste bedrijven in onze branche. Ook ga ik door met mijn bedrijf #DCDW.nl, waarmee ik bedrijven help om het online verkopen van nieuwe en gebruikte auto’s groter te maken. Niet meer onder een eigen label, maar onder de vlag van een importeur of dealer. Iets meer op de achtergrond dus, maar niet minder bevlogen.

Dankbaar ben ik iedereen die mij in de afgelopen jaren heeft geholpen bij het verwezenlijken van mijn zakelijke dromen en ideeën. Ook gaat mijn dank uit naar de partners en medewerkers van Nieuweautokopen.nl. En natuurlijk de klanten die online via ons een nieuwe auto kochten en de dealers die met ons samenwerkten.”

Boek

“Tot zover het artikel, tijd om vooruit te kijken. Want bij Marktplaats, een A-merk waar ik oprecht trots op ben om voor te mogen werken, gaan we keihard verder met het helpen van dealers en autobedrijven bij hun online activiteiten. Ik kijk bovendien erg uit naar het NADA-congres eind maart in de VS, waar ik net als vele professionals uit de branche aanwezig zal zijn en met eBay/Marktplaats een interessante seminar organiseer voor dealers uit verschillende landen.

Daarnaast geeft het succes van mijn tweede boek, Follow-Up, me ontzettend veel energie. Van het eerste boek, Lead the Way, zijn meer dan 11.000 exemplaren verkocht en het nieuwe boek is al weer over de 2.500 exemplaren. Ik krijg veel positieve reacties en dat maakt dat alle moeite die ik erin heb gestoken het dubbel en dwars waard is geweest.

#DCDW gaat ook lekker door met workshops, seminars en interactieve sessies om autobedrijven nog beter te laten worden. We gaan dit jaar een aantal interessante gasten uitnodigen, waaronder Brian Pasch, en we zullen op verschillende data en plaatsen weer verkopers, verkoopleiders en directeuren bij elkaar hebben om ze te trainen in meer en effectiever verkopen door onder andere goede leadopvolging. Genoeg te doen dus de komende tijd, ik heb er zin in! Dank ook aan alle luisteraars van deze podcast, de mensen op de achtergrond die het mogelijk maken, de sponsoren en partners en natuurlijk alle gasten van de afgelopen twee jaar. Dank jullie wel.”

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!