Frank Zijlstra van Béyonit

Facebook heeft alle gegevens van de klant al, daardoor is het genereren van een lead via dit platform een kwestie van een klik. Is dit je naam? Je telefoonnummer, je e-mailadres? Klik ‘ja’ – en alle gegevens voor een goede lead zijn binnen.

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Frank Zijlstra van Béyonit. Béyonit is een bedrijf dat websites ontwikkelt en marketingcampagnes opzet voor onder andere automotive-klanten. Frank, van harte welkom, kun je wat meer vertellen over jezelf en je bedrijf?

Garbagerun

“Hartelijk dank voor de uitnodiging, Paul. Het voelt een beetje als de VI van automotive om hier aan te schuiven. Even kort over mezelf: ik heb een echte marketingachtergrond, ben afgestudeerd in communication and multimediadesign. Bij Béyonit hou ik me bezig met het online activeren van merken. Niet alleen automotive, maar wel heb ik daar de afgelopen jaren veel voor gewerkt en ik kan we zeggen dat mijn passie daar ligt. Ik ben trouwens ook een fervent deelnemer aan de Garbagerun, je weet wel, de rally die je rijdt met een gepimpte auto van maximaal 500 euro.
Béyonit bouwt websites voor dealers en dealergroepen op basis van een eigen platform. We zijn dus niet afhankelijk – of liever: gebonden aan – een platform van een fabrikant of importeur. We kunnen daardoor snel inspelen op de markt. Zo zag je een paar jaar geleden nog dat een website responsive moest zijn. Dus gebouwd voor de desktop, maar ook zeer goed leesbaar op mobiele apparaten en wel zo dat automatisch de juiste versie getoond wordt. Inmiddels weten we dat al meer dan de helft van alle websitebezoeken van dealers van een mobiel apparaat afkomstig is, dus is die websiteversie de basis voor een nieuwe ontwikkeling. Wat we daarnaast doen, en daar hou ik me vooral mee bezig, zijn campagnes. Steeds meer maken we daarbij gebruik van Facebookmarketing, vooral omdat er op dat platform ontzettend veel advertentiemogelijkheden zijn, heel doelgroepgericht ook. En leads verzamelen is makkelijker dan ooit.”

Cookie

“Om op dat onderwerp nog even door te gaan: ik werk veel voor bedrijven die e-commerce als core business hebben, dus een of meerdere webshops exploiteren, en wat die bedrijven snappen is het belang van het investeren in online zaken doen. Daar kunnen dealers en autobedrijven wat van leren denk ik. Nog teveel wordt er op dealerwebsites verwezen naar de site van een importeur om bepaalde informatie op te halen of zijn er andere mogelijkheden waardoor je de online klant, die om een of andere reden jouw site bezoekt, verliest.

Dealers moeten als het ware online dealer gaan spelen: neem een voorbeeld aan de sales funnel zoals de e-commercebedrijven die heel goed begrijpen en zorg dat je als dealer de funnel van jouw klant helemaal onder controle hebt. Een simpel en relatief goedkoop voorbeeld is het volgen van een klant die op je website een auto bekeken heeft. Door middel van een cookie laat je hem die auto nog een paar keer zien, bijvoorbeeld in zijn tijdlijn op Facebook. Niet ingewikkeld, niet duur en het is de enige kans om iemand terug te krijgen op je site terwijl je z’n e-mailadres of telefoonnummer niet hebt. Tot slot: ik zal speciaal voor de luisteraars van deze podcast een pagina aanmaken waar ik de voorbeelden en tips die we vandaag besproken hebben nog eens op een rijtje zet: www.beyonit.nl/dcdw.”

Frank, dankjewel voor dit leuke gesprek en ik ga zeker nog eens met je verder induiken in de wereld achter Facebookmarketing waar we het vandaag over gehad hebben. Leuk ook dat je voor de luisteraars een pagina maakt. Dank nogmaals en graag tot een volgende keer.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!