Wouter van Kesteren van Bovemij

Veel geld investeren in de auto’s die je hebt staan heeft weinig zin. De dienstverlening die je creëert rondom het product is veel belangrijker. Verkoop dus geen auto, maar een pakket dienstverlening.

Wouter van Kesteren

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week. Ik praat dit keer met Wouter van Kesteren, adjunct-directeur commercie bij Bovemij. Wouter is te vinden op allerlei social mediakanalen en vindt ook Snapchat relevant voor autobedrijven, naast natuurlijk Facebook. De uitdaging zit volgens Wouter in de kracht van fabrikanten om directe communicatie te faciliteren tussen het merk en de eindgebruiker. Over die stelling wil ik natuurlijk meer weten, dus brand los, Wouter.

Helder

“Paul, een fantastische introductie, leuk om bij je aan te mogen schuiven. Op dat laatste kom ik zeker nog even terug. Waar ik mee wil beginnen is, zonder teveel een pitch over Bovemij te geven, wat vertellen over Helder. Dat is een vrij nieuw concept waarmee we gebruikte auto’s die bij autobedrijven te koop staan in een private leaseconstructie aanbieden aan de particulier. Het is een product waarmee we het geld binnen de branche houden, want dat is waar Bovemij voor staat en waarvan wij zien dat er nog een slag te maken is. Het autobedrijf heeft met Helder de hele keten in eigen hand, en verdient er daardoor zelf ook aan. Het is bovendien een mooi voorbeeld van hoe we de veranderingen in de mobiliteitswensen van de klant vertalen naar bruikbare producten voor het autobedrijf in plaats van dat we die klant uit onze handen laten glippen. Bovendien is het een vraaggestuurd concept: wij zoeken concreet naar de juiste auto voor de klant en die kan gevonden worden bij een willekeurig autobedrijf. Dat in tegenstelling tot de grote leasemaatschappijen, die auto’s met ladingen tegelijk de markt in drukken. Helder is niet de goedkoopste, wel de beste: dat zien we aan de klanten van Helder die heel tevreden en loyaal blijken te zijn, terwijl het concept zich nog in de pioniersfase bevindt.”

Regie

“Die uitdaging waar je het in de introductie van dit gesprek al even over had, Paul, is ook een interessante. Laat ik het voorzichtig zeggen: zowel voor ons als verzekeraar als voor autobedrijven zijn er twee partijen om ernstig rekening mee te houden, omdat ze veel macht hebben. Dat zijn de portals en de fabrikanten. Op zich is het niet erg dat die beide partijen veel macht hebben, maar je moet het wel regisseren omdat je anders het gevaar loopt dat zo’n partij heel ver af komt te staan van de ondernemers in onze branche. Daarom zoeken wij, en ik ben van mening dat veel meer bedrijven in de automobielbranche dat kunnen doen, de samenwerking met fabrikanten, importeurs en portals. Uiteindelijk blijkt dan dat we elkaar nodig hebben. Toegegeven, af en toe is het best taai om tot zo’n samenwerking te komen, maar uiteindelijk loont het wel. Ondertussen houden we zelf de regie, in elk geval voor een groot deel. En daar gaat het uiteindelijk om.

Tot slot vind ik dat autobedrijven zich moeten realiseren dat het verkopen van een auto alleen niet meer zorgt voor de winst waar je naar op zoek bent. Je verdient een paar honderd euro als je geluk hebt, maar uit de aanvullende diensten zoals het onderhoud in de komende jaren, een goede verzekering, mobiliteitsservice en nog veel meer kun je als autobedrijf veel meer verdienen. Je moet dus echt je bedrijf en een pakket diensten verkopen aan de klant die zijn handtekening zet voor een nieuwe auto. Daar is nog heel veel te halen.”
Wouter, heel hartelijk dank voor je komst naar deze #DCDW Podcast. Leuk dat je namens Bovemij onze luisteraars een inkijkje hebt gegeven in de wereld van de verzekeraar en je inzichten op het gebied van marketing en commercie met ons wilde delen. Wij spreken elkaar ongetwijfeld nog vaker, nogmaals dank en heel veel succes gewenst!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nl, Marktplaats, Autodata Nederland, Tevreden.nl,  UnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Tevreden.nl: Als uw klanten meer zijn dan alleen een rapportcijfer
De doorlopende klanttevredenheidsonderzoeken van autobedrijf.tevreden.nl helpen u exact te bepalen waar eventuele verbeterpunten liggen voor uw dienstverlening. U krijgt real-time inzicht in klantervaringen en weet precies wat klanten van u vinden. Deze reviews kunt u delen op uw eigen website, autobedrijf.tevreden.nl, Opiness.nl en de grotere occasions portals als Marktplaats en Autotrack. Heel belangrijk voor de online vindbaarheid en promotie van uw bedrijf! Enthousiaste klanten zijn dé weg naar het succes! Meer info via autobedrijf.tevreden.nl.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!