Eric Reversma van CitNOW

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag doen we dat met Eric Reversma, woordvoerder en ambassadeur van CitNOW. Eric, leuk dat je er bent. Kan je onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet binnen de automotive?

Eric reversma

“Na een lange pauze ben ik teruggekeerd in de automotive branche. In het verleden ben ik voor verschillende automerken zonemanager, districtsmanager en commercieel manager geweest. In 2014 heb ik mijn eigen trainings- en adviesbedrijf Frontvisier opgericht. Via Ruud Prins ben ik opnieuw in de mobiliteitsbranche aan de slag gegaan. In de Benelux vervul ik voor CitNOW een combinatiefunctie als associate trainer en client services manager. Een innovatie van CitNOW op het gebied van training en opleiding is ‘How to see it now’. Autobedrijven die met CitNOW werken, kunnen online doorlopend nieuwe instructievideo’s bekijken en e-learning modules.”

Persoonlijke boodschap

“CitNOW ondersteunt autobedrijven met videomarketing. Wij helpen dealers om de verbinding met de veranderende klant te versterken. Video is een persoonlijke boodschap voor de klant. De aandacht van een klant vang je sneller met beeld en geluid. Het platform van CitNOW is goed beveiligd en maakt gebruik van videostreaming. De klant ontvangt via e-mail of sms een link. Vervolgens wordt de video getoond in de huisstijl van het autobedrijf. De effectiviteit is groot. 70 procent van de klanten bekijkt de video en de meeste klanten kijken de boodschap helemaal af. Sommige klanten bekijken de video zelfs meerdere keren.”

Hogere conversie

“Videomarketing is een commerciële tool. Een effectieve video heeft een enthousiaste en motiverende boodschap. Als de verkoper een producteigenschap kan laten zien, en deze kan vertalen naar een voordeel voor de klant, dan verhoogt dat de conversiegraad enorm. Ook voor aftersales heeft CitNOW voordelen. Buiten Nederland wordt de workshop-app regelmatig gebruikt. In Nederland en België gebeurt dat relatief weinig. Dat heeft te maken met de integratie in het DMS en met gewenning. Klanten verwachten vernieuwing en willen verrast worden. Met video kan je klanten ook bereiken als ze de telefoon niet opnemen. Het is een extra instrument om maatwerk te leveren bij leadopvolging.”

Eric, dankjewel voor jouw komst naar onze studio. Luisteraars, volgende week is er weer een nieuwe gast voor onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”