Ernst Zijlstra Mijn Autocoach

Het gaat ons om de combinatie: een goede auto voor een goede prijs
Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Deze week te gast Ernst Zijlstra, eigenaar van Mijn Autocoach. Ernst, dankjewel voor je komst hier naar Ede om te praten over Mijn Autocoach. Wil je onze luisteraars daar meer over vertellen?

Landelijke dekking
“Ik ben eigenaar van Mijn Autocoach. Acht jaar geleden ben ik begonnen om mensen te helpen bij de aankoop van een gebruikte auto. Ik heb zelf een auto-achtergrond, zowel in de techniek als de verkoop. Daarnaast heb ik professioneel volleybal gespeeld. Daar kreeg ik het idee. Ik hielp mijn broer bij de aankoop van een gebruikte auto. Daarna werd ik steeds vaker gevraagd door familie en vrienden. Dat is uitgegroeid tot een landelijk opererende dienst. Je kan links en rechts een auto laten checken. Wij gaan echt met de klant mee en we hebben landelijke dekking. Wij zijn er puur en alleen voor mensen die auto’s kopen. We hebben geen eigen voorraad.”

Reëel beoordelen
“We bieden drie diensten aan. Een technische keuring op locatie, een aankoopkeuring en de contractbespreking en een totaalpakket met advisering, keuring en onderhandeling. Jaarlijks keuren we duizenden auto’s. We merken dat autobedrijven die ons kennen, positief op ons reageren. We beoordelen auto’s op een reëele manier en houden rekening met de leeftijd en de kilometerstand. We werken op locatie en komen binnen een dag langs. Dat is positief voor onze klanten en voor het autobedrijf. Klanten vinden de prijs vaak het belangrijkst. Wij bekijken eerst de auto, maken een inspectierapport, en kijken dan pas naar de prijs. De verkoper zit daar gewoon bij.”

Extra verkoopkans
“Auto’s staan tegenwoordig meestal scherp geprijsd online. Prijzen zijn vaster en strakker geworden. We zijn onpartijdig. We werken altijd voor onze klanten. Onze keurmeesters zijn zeer ervaren. We gaan binnenkort ‘live’ met de integratie van Mijn Autocoach via VWE. Autobedrijven kunnen een link naar ons op hun website plaatsen. Voor hen is het een extra verkoopkans. Via ons kan je een auto gemakkelijker verkopen, ook zonder dat de klant fysiek in de winkel komt. Gemiddeld eindigt 90 procent van onze aankoopkeuringen in een verkoop. Door onze ervaring krijgen wij al een bepaald gevoel als we een auto online bekijken. Veel autobedrijven kunnen hun online presentatie verbeteren. Met een online presentatie maak je de eerste indruk, dus moet je zorgen dat die goed is.”

Ernst, dankjewel voor de komst hier naar Ede en dankjewel voor het gesprek. Volgende week weer een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!