Alexander Sterk van Louwman Exclusive

Facebook is gratis. Daardoor kunnen de hoge heren niet tegen je zeggen dat je ermee moet stoppen omdat je er teveel geld in investeert. Ondertussen koopt iemand een McLaren bij me omdat z’n kleinzoon een filmpje heeft gezien en de man aanspoort nu eens geen Ferrari te kiezen.

Alexander Sterk

Welkom bij weer een nieuwe #DCDW Podcast met als gast deze week Alexander Sterk. Moet ik Alexander nog introduceren? Want wie hem niet kent werkt niet in de autobranche denk ik… Alexander is het gezicht van het meest populaire Facebookaccount over auto’s dat door een dealerbedrijf wordt beheerd, in dit geval Louwman Exclusive. Alexander staat graag in de spotlights en omschrijft zichzelf als een emotionele, creatieve en impulsieve vent en houdt van aanpakken. Alexander, welkom, kun je nog wat meer vertellen over jezelf?

Brutaal

“Dankjewel Paul, leuk om bij je aan te mogen schuiven. Mooie introductie, zal ik je om te beginnen eens vertellen hoe het allemaal begonnen is? Want veel mensen zullen me vooral kennen als ondernemer. Mijn schoolcarrière was niet zo denderend en ik belandde al snel bij een autodealer, aan de balie van het magazijn waar het me wel meteen duidelijk werd dat de verkoop me het meeste aantrok. Bij V&D van m’n eerste verdiende geld een pak gekocht en daar stond ik op vrijdagavond in de showroom, zonder vast salaris maar ik kreeg 25 gulden voor een verkochte auto.

Zo rolde ik de autoverkoop in, waarbij ik direct doorhad dat je jezelf moet onderscheiden om op te vallen en succesvol te zijn. Door hard te werken en soms wat brutaal te zijn klom ik op tot bedrijfsleider, en schreef plannen om de verkoop van gebruikte auto’s verder te stroomlijnen. Via Louwman en Kroymans kwam ik bij Audi terecht, maar daar had ik het minder naar mijn zin en begon ik met Sterk in Auto’s, mijn eigen bedrijf. Antikraak, in de showroom waar voorheen Jaguar zat in Houten. Sterk in Auto’s ging lekker, tot Arjen van Beek, die ik goed kende vanuit mijn tijd bij Kroymans, zich bij me meldde met de vraag of ik iets wilde betekenen bij Louwman Exclusive. En niet zomaar iets, dus over zijn voorstel hoefde ik niet lang na te denken. Er lag een flinke klus te wachten, want Louwman had net Hessing overgenomen en besloten onder de naam Louwman Exclusive verder te gaan. We moesten daarom keihard gaan werken aan de naamsbekendheid.”

Creatief

“Sorry voor de lange introductie, Paul, maar nu zijn we wel aangekomen op het onderwerp waar jij het vooral met me over wilde hebben vandaag: het enorme bereik dat Louwman Exclusive via Facebook en andere social mediakanalen heeft. Toegegeven, we hebben natuurlijk onze producten mee: spectaculaire, aansprekende auto’s. Maar je moet het wel doen. Ik was als ondernemer niet anders gewend, dus ben daar bij Louwman gewoon mee doorgegaan. En het werkt. In het begin investeerden we wel door af en toe wat likes te kopen en met deel-en-winacties. Dat is inmiddels niet meer nodig. We proberen gewoon door enthousiasme uit te stralen en creatief te zijn leuke posts en filmpjes online te zetten. Ik ben wel gestopt met het lezen van de commentaren. Die gingen teveel over mij, mijn uiterlijk, hoe ik overkom. Prima allemaal, maar niet relevant.

Waar het om gaat is je betrokkenheid, hoeveel mensen zien je post, hoe vaak wordt het gedeeld. En zolang ik tijdens gesprekken met klanten te horen krijg dat ze mede naar aanleiding van zo’n filmpje zijn binnengestapt, weet ik dat we het goed doen. Dat woordje doen, daar zit het hem in. Online biedt autobedrijven zoveel kansen en de theorie kennen de meeste verkopers ook wel, maar pak het nu eens op! Het geeft niet als je eerste filmpje een beetje knullig is, of als je een beetje stottert. Wees jezelf, denk een beetje creatief en doe het gewoon. Maak het verschil.”
Alexander, heel erg bedankt voor dit leuke gesprek in de #DCDW Podcast. Graag zie ik je nog eens terug als gast en heel veel succes met de mooie dingen die jullie doen bij Louwman Exclusive.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nieuweautokopen.nlMarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Nieuweautokopen.nl is het grootste en meest professionele online platform voor nieuwe auto’s van Nederland. Zowel de particuliere als de zakelijke autokoper kan er terecht voor een nieuwe auto van elk merk. Koop, lease of Private Lease, Nieuweautokopen.nl biedt het aan, inclusief aankoopondersteuning en merkgarantie.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres.