Frank Bolsenbroek van Bolsenbroek & Partners

Taxatie wordt onterecht in de verkeerde hoek gedreven!

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Deze week gaan we een stap verder: we gaan praten met Frank Bolsenbroek. Frank, dankjewel voor je komst. Kan je de paar mensen in de automotive die jou niet kennen vertellen wie je bent en wat je doet?

Verkeerd beeld
“Ik heb een taxatiebureau gespecialiseerd in taxaties voor import. Wij taxeren ook klassieke auto’s en sinds vorig jaar ben ik de eerste en enige LRGD gerechtsdeskundige op het gebied van motorvoertuigen. Ik ben een rechtvaardigheidsstrijder, maar wij zijn zeker niet de vijand van de Belastingdienst. Binnen de Belastingdienst zijn er ook mensen die bereid zijn om naar mijn argumenten te luisteren. De bpm-taxatie bij import wordt vaak gekoppeld aan schade-auto’s. Dat is een verkeerd beeld. Een auto die getaxeerd wordt, kan ook bovengemiddelde gebruiksschade hebben. Het is eerlijk om bij de bpm onderscheid te maken tussen normale gebruikssporen en bovenmatige gebruikssporen.”

Redelijkheid
“Een nieuwe auto is 100 procent waard. Een afgeschreven auto is 0 procent waard. Alles wat er tussen zit, kan je taxeren. We raden taxeren net zo vaak af als dat we het aannemen. In veel gevallen heeft het geen zin. Je moet niet willen taxeren om bpm te ontduiken. Je moet taxeren om de bpm naar redelijkheid af te dragen. Daar moet je niet in uitglijden. Taxateur is geen beschermde titel. Daar wringt de schoen. Er moet goed toezicht zijn op de uitvoering van het werk. Daar moet de politiek afspraken over maken. Maar de tegenwerking van de politiek ten aanzien van import is zo oud als Methusalem.”

Cowboys
“Er wordt veelvuldig geprocedeerd tegen bpm-naheffingen. Vaak ligt het aan bepaalde inspecteurs die tegen taxeren zijn en daarom flink gaan naheffen. Ze komen dan vaak van een koude kermis thuis. Beter samenwerken begint ermee dat je als overheid en branche met elkaar aan tafel gaat. Door het maken van goede werkafspraken kan je daar een betere lijn in brengen. De problemen met importtaxaties hebben meestal betrekking op cowboys. Daardoor worden taxaties in het algemeen in de verkeerde hoek gedrukt. De screening van de kwaliteit van de taxaties door de overheid moet en kan beter. Ook daar is veel winst te behalen.”

Frank, bedankt voor dit interview. Volgende week weer een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!