Frank Duinkerken Innovam & Frans Huetink DTC Media

Als het salesproces op orde is, kan je makkelijker discussiëren over de kwaliteit van een lead

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om te online automotive beter te maken. Deze week hebben we als gasten Frank Duinkerken en Frans Huetink van DTC Media en Innovam die ons gaan vertellen over de Automotive Marketing Professionals. Frank en Frans, welkom hier in Ede. Willen jullie vertellen wie je bent en wat je doet?

Breed
“Ik ben Frans Huetink van DTC Media Online. DTC Media is gespecialiseerd in de combinatie van autobranche en marketing. Op marketinggebied schiet de kennis in de branche nogal eens tekort. Innovam heeft een fantastisch opleidingscentrum voor de automotive. Wij zagen een gat in de markt op het gebied van online marketing. Met Automotive Marketing Professionals combineren we onze kennis van online marketing met de kennis van Innovam op het gebied van opleiden. De opleidingen zijn laagdrempelig. Ze zijn geschikt voor iedereen in de mobiliteitsbranche die meer uit online marketing wil halen.”

Drie niveaus
“Ik ben Frank Duinkerken, projectleider bij Innovam. Onder de naam Automotive Marketing Professionals bieden we trainingen op drie niveaus aan, namelijk basic, advanced en management. We starten met de basic training voor salesmedewerkers. De module bestaat uit acht delen en begint met strategie: hoe past online marketing in de marketingstrategie van het bedrijf? Vervolgens gaan we verder met de verschillende kanalen, van SEO, paid advertising en e-mail marketing tot social media marketing, gevolgd door de conversie van bezoekers naar leads, analyse van cijfers en tot slot de techniek achter een website.”

Kwalificeren
Frans: “Deelnemers leren alles over online marketing en het opzetten van online marketingcampagnes. De opleiding is praktisch: hoe werkt het, hoe zet je het op voor jouw bedrijf, en hoe meet je de resultaten?” Frank vult aan: “We richten ons op de behoeften van het autobedrijf. Welke kanalen zijn voor mijn situatie interessant en hoe haal ik daar het maximale uit? Met de opleiding leer je bepaald gedrag aan. Je krijgt nieuwe inzichten en je leert data analyseren.” Frans: “Autobedrijven met kennis van online marketing halen meer rendement uit online marketing. Als marketingafdeling leer je beter nadenken hoe je leads zo kunt kwalificeren dat de salesafdeling ze gemakkelijker kan oppakken. Bijvoorbeeld door alleen leads met een hoge leadscore door te sturen.”

Hartelijk bedankt allebei voor jullie komst naar Ede. Ik wens jullie ontzettend veel succes in jullie samenwerking met jullie missie om de online automotive marketing met één marketeer tegelijk beter te maken. Luisteraars, volgende week weer een nieuwe aflevering van onze podcast!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!