Frank Moormann: “Met Max’s Mobility streven we naar een frictieloze aankoopervaring”

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag is onze gast Frank Moormann van Nieuwenhuijse Groep en Max’s Mobility. Frank, wil je jezelf voorstellen aan onze luisteraars?

Nieuw retailconcept

“Sinds 2014 werk ik bij Nieuwenhuijse Groep. Ook daarvoor heb ik altijd in de automotive branche gewerkt. Onderdeel van de groep zijn vijf Volvo-dealervestigingen in Gelderland en Overijssel. Naast Volvo onderhouden we de merken Polestar en Lynk&Co, twee merken van moederbedrijf Geely. Als Volvo-dealer ruilen we regelmatig auto’s van andere merken in. Die gingen in het verleden naar de handel. We zagen kansen om deze auto’s zelf te verkopen. In Apeldoorn zijn we begonnen met een nieuw retailconcept met de naam Max’s Mobility. We hebben het concept vanaf de basis opnieuw uitgedacht. Het uitgangspunt was de vraag wat klanten willen, en hoe we hun verwachtingen kunnen overtreffen.”

Hotelkamer

“Max’s Mobility is een merkonafhankelijk autobedrijf met een bijzondere uitstraling. Er staan auto’s in de showroom, maar de showroom is omgedoopt tot dancefloor. De ontvangstruimte is een lobby met een bar, met een echte barista die het klanten naar de zin maakt. Belangrijke uitgangspunten van het concept zijn transparantie, plezier en comfort. Er vallen veel ‘oehs’ en ‘aaahs’ als mensen voor het eerst binnenkomen. Het uitgangspunt is hospitality. Klanten kunnen gebruikmaken van flexibele ruimtes voor vergaderingen waarbij wij de catering verzorgen. We bieden zelfs een hotelkamer aan. Het is een knipoog naar gastvrijheid, maar de kamer huren kan ook.”

Frictieloos

“Voor Max’s Mobility hebben we jonge mensen uit verschillende branches aangenomen. Die mix zorgt voor een andere aankoopervaring. Verder streven we offline en online naar een frictieloze klantbeleving. We werken hoofdzakelijk op afspraak. Tijdens het bezoek ligt de nadruk op ontzorging en beleving. Tijdens proefrit krijgen klanten een routekaart met een miniroadtrip over de Veluwe mee. Online is het mogelijk om een auto te reserveren, aan te betalen en te kopen. We zorgen ook voor snelle leadopvolging. Een online aanvraag beantwoorden we binnen 30 seconden. Verder bieden we verlengde garantie aan en zijn we bezig met een eigen leaseconcept voor occasions. In de toekomst willen we Max’s Mobility op andere plaatsen gaan uitrollen.”

Frank, dankjewel voor het gesprek. Luisteraars, volgende week is er weer een nieuwe aflevering met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”