Frank Tanke van Autorola

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vaak doen we dat met onze partners die deze gezamenlijke missie hebben en hierin bijdragen met hun producten, diensten en hun mensen. Vandaag hebben we Frank Tanke, de directeur van Autorola te gast. Wat fijn dat je er wederom bent! Hoe gaat het met Autorola en Indicata?

Frank Tanke over ontwikkelingen in de markt

We hebben een goed jaar gehad. 2020 was bij ons een goed jaar omdat veel auto’s de markt inkwamen. Daarnaast zien we dat er dit jaar in de rest van de markt rond begin april chiptekorten ontstaan. Dat zorgde ervoor dat er minder auto’s binnenkwamen met als gevolg dat er minder werd verkocht. Daar hebben we van april tot op heden last van. Dat heeft dan ook een dubbel effect. Veel leasemaatschappijen waar wij de auto’s mogen verkopen, hebben minder auto’s terug en die gaan vervolgens zelf hun auto’s verkopen. Dat zorgt ervoor dat we 30 tot 40% minder aanbod krijgen. Je kunt de conversie dan wel verhogen want we krijgen de auto’s vaak niet exclusief aangeboden, maar dat maakt die 30 tot 40% niet goed. 

Data gedreven

We helpen de leasemaatschappijen een betere beslissing te nemen op basis van data. Uiteindelijk gaat dat gebeuren. Iedereen wil namelijk zo dicht mogelijk tegen de consument aan zitten. Wat wij proberen te doen is om in dat proces bij een leasemaatschappij of dealerholding een waarde toe te voegen. Dat betekent wel dat we minder auto’s op de veiling zullen zien. Toen ik bij Autorola begon was Indicata nog heel klein. We waren destijds voornamelijk bezig met de transactie. We hadden veel transactionele relaties, terwijl we nu juist tegen leasemaatschappijen zeggen dat ze vooral geen zaken met ons moeten doen die betrekking hebben op de verkoop van auto’s. Denk juist na over systemen en data waarbij wij kunnen helpen en op basis daarvan kun je zelf veel meer marge maken met de verkoop van auto’s. 

Frank, dankjewel voor je komst en het partnerschap om samen met ons de online automotive beter te maken. Volgende week uiteraard weer een nieuwe gast en een nieuwe podcast met dezelfde missie. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”