Frans Huetink van PowerKraut

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag doen we dat met Frans Huetink van PowerKraut. In mijn derde aflevering in 2016 was hij ook te gast, dus werd het weer tijd om hem uit te nodigen. Frans je hebt ontzettend leuk nieuws te vertellen. Fijn dat je er bent! Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Is DTC Media er voor jou niet meer?

DTC Media 

DTC Media is er nog steeds maar het staat niet meer bij mij op de gevel. Het betekent dat DTC Media online, wat altijd mijn gedeelte was, is gescheiden van aandelen en dat betekent dat we een nieuwe naam op de gevel hebben staan. Zo is PowerKraut eigenlijk ontstaan. Als je gaat kijken naar PowerKraut is onze slogan: “voor autoretailers met ambitie.” Die is bewust gekozen. We hebben als onderneming zelf veel ambities en ik denk dat die slogan daar het beste bij past. Als we het dan hebben over de naam dan kun je zeggen dat ik iets geks wilde. Dat was eigenlijk een behoefte die ik heel lang had. Het is “Power” op zijn Engels en “Kraut” op zijn Duits. Bij het samenstellen hebben we ook ontzettend gelachen. We hadden daar namelijk een externe partij voor ingehuurd die ons uiteindelijk uit zo’n 50 namen heeft laten kiezen. PowerKraut sprong er toen uit. Die naam bleef namelijk meteen hangen.

Oorzaak verandering naar PowerKraut

Ik ben in 2009 bij DTC Media online begonnen. Toen hebben we hard gewerkt en zijn we enorm gegroeid. Zo’n drie en een half jaar geleden kwam ik erachter dat we van een bepaald formaat waren. We hadden destijds al een team van 40 tot 45 man die allemaal altijd erg gedreven zijn geweest. Maar ik vond eigenlijk dat mijn kunstje een beetje op was. Zo vond ik dat de manier van ondernemen die ik altijd hanteerde op zijn max zat. Naar verloop van tijd werd ik daar erg onrustig van en ben ik gaan zoeken naar oplossingen. Toen kwam ik bij twee coaches terecht in Portugal. Die hebben mij destijds begeleidt met het maken van een scan van de hele onderneming. Daar is een operationeel gat uit gekomen. Zo heeft die scan wat pijnpunten inzichtelijk gemaakt die mij enorm veel richting voor de toekomst gaven. Zo wist ik weer waar we heen moesten en hoe we dat konden gaan doen. 

Eigen functie en uitvoering

De klanten gaan mijn nog steeds aan het hart, maar als ik naar mijn eigen rol kijk dan ben ik veel meer bezig met een langetermijnstrategie. Waar willen we zelf in innoveren? Hoe kunnen we onze klanten daarin meenemen? Maar ook hoe ik de organisatie moet neerzetten om “toekomstproof” te zijn. Zo hebben we de markt de afgelopen twee jaar opnieuw in kaart gebracht. We zagen dat de consument, de automotive branche maar vooral ook bedrijven zoals wij aan het veranderen zijn. Als je ambities hebt, moet je simpelweg gewoon mee!

Frans, dankjewel voor het gesprek en voor jouw bijdrage om de online automotive beter te maken. Volgende week hebben we uiteraard een nieuwe gast met dezelfde missie de online automotive beter maken. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”