Geert Menting van Hoobr

Mensen kopen van mensen, dus laat op social media zien wie je bent 

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast is Geert Menting van Hoobr. Geert, dankjewel voor jouw komst. Wil je onze luisteraars meer vertellen over wie je bent, wat je doet en wat je drijft?

Personal branding

“Dankjewel Paul. Ik ben Geert Menting en ik ben mijn hele leven gefascineerd door technologie. Van daaruit ben ik in de commercie gerold. Social media zijn instrumenten om met klanten in contact te komen en om mensen met elkaar te verbinden. Wij helpen bedrijven om sales en marketing dichter bij elkaar te brengen. Met personal branding van medewerkers en salesteams kom je gemakkelijker in contact met klanten en potentiële klanten. Er is altijd een merk. De fabrikant promoot het merk. Maar klanten kopen het product van een verkoper. Met personal branding verkoop je jouw bedrijf en jouw verkopers voordat de klant naar jouw winkel komt.”

Vakvolwassenheid

“Welke social media je gebruikt, hangt af van de doelgroep en van het moment. LinkedIn vind ik een van de mooiste platformen, maar visuele producten doen het beter op Instagram. Voor personal branding zijn Facebook en Instagram interessant voor contact met particulieren en LinkedIn voor zakelijke klanten. Jezelf als bedrijf of verkoper professioneel presenteren op internet vind ik een vorm van vakvolwassenheid. Leef jezelf in in de klant en vertel jouw verhaal op een manier die interessant is voor jouw klanten. Mensen kopen van mensen. Jouw profieltekst moet aansluiten bij de mensen met wie jij zaken doet.”

Superhelden

“Door online wat van jezelf te laten zien, en door dat te delen met jouw netwerk, bouw je vertrouwen op. Maar vervolgens moet je wel de telefoon opnemen als de klant belt. Wij willen de online wereld met de offline wereld verbinden, en andersom. Het een kan niet zonder het ander. Op LinkedIn laat ik zien hoe mensen die ik leuk vind dat aanpakken. Dat was mijn idee achter “De Superhelden van Social Media”. Ook op afstand en online kan je persoonlijke contacten opbouwen. In het begin is dat lastig, maar het is supergaaf als het lukt. Iedereen kan het leren. Als je mensen inspireert en verbindt, komen ze vanzelf naar jou toe.”

Geert, dankjewel voor het leuke gesprek. Volgende week weer een nieuwe podcast met onze missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.