Geert Vermeer van Geert Vermeer Support & Management

Jouw merk is niet je winkel, je winkel is jouw merk.

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast iemand die ik jarenlang ken, voor wie ik veel respect heb en die eigenlijk geen introductie nodig heeft: Geert Vermeer, oud-voorzitter van BOVAG-afdeling NDA en oud-bondsvoorzitter van BOVAG. Geert, leuk dat je er bent!

Retailen
“Dankjewel Paul. Wij kennen elkaar uit de tijd dat internet in opkomst kwam. Jij zag toen meteen kansen, terwijl de meeste dealers internet als een bedreiging zagen. De automotive branche is ook nu nog steeds een wat conservatieve branche. In mijn loopbaan heb ik talloze managers ontmoet die: de automotive loopt voorop qua marketing en klantgerichtheid. Terwijl weinig branches meer productgericht zijn dan de autobranche. Zo lang er auto’s geproduceerd worden, moeten die auto’s gewoon verkocht worden. Via de dealers of niet via de dealers. Ik heb jarenlang geroepen: dealer, wordt retailer. Niet je merk is je winkel. Je winkel is je merk.”

Creatief
“Ik zit vijftig jaar in de branche. Ik ben begonnen in de autojournalistiek en zo terecht gekomen bij Renault. Na verschillende importeurs functies heb ik diverse bestuursfuncties bij verschillende organisaties vervuld, waaronder BOVAG. De uitdagingen voor het autobedrijf zijn eigenlijk niet veranderd. Alles moet gaan om de klant. Zo simpel is het. Vroeger deed je dat in de showroom, nu doe je dat ook online. Een autoverkoper moet creatief zijn. Daar moet je talent voor hebben. Een bedrijf bestaat niet uit processen, een bedrijf bestaat uit mensen. Systemen, zoals CRM-systemen, zijn geen middel maar een doel. Dat is klanten benaderen, begeleiden en komen tot een verkooptransactie.”

Fysiek
“Online hulpmiddelen maken het verkoopproces efficiënter en gemakkelijker dan vroeger. Achter iedere lead zit een klant. Daar moet je voor vechten. Dat doe je door beter en creatiever te zijn dan jouw concurrenten. Als dealer moet je vechten voor je rendement, terwijl de importeur strijdt om marktaandeel. Daar moet je elkaar aanvullen, niet aanvallen. De auto is een van de zeldzame producten die echte emotie oproept bij mensen. Het is een product waar je fysiek contact mee maakt. Ik houd van auto’s en ik houd van mensen. Daar heb ik mij tijdens mijn loopbaan altijd voor ingezet, en dat blijf ik ook de komende jaren doen.”

Geert, ik vond het ontzettend leuk dat je hier was. Luisteraars, dank jullie wel voor het luisteren. Volgende week een nieuwe podcast met een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?
Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.