Gerben Beck van Calldrip

Dagelijks moeten we aan de slag met verkopers om ze beter te maken, omdat we constateren dat een telefonische lead vaak niet als een lead wordt gezien en daardoor wordt er als een soort antwoordapparaat gereageerd.

Vandaag in de #DCDW Podcast iemand die ook al eens eerder voorbij is gekomen: mijn collega Gerben Beck, operationeel manager van #DCDW. Binnen #DCDW is er een aantal nieuwe ontwikkelingen waar ik het over wil hebben, namelijk Call Track Manager en het nieuwe Calldrip, en wie kan ik dat beter laten toelichten dan Gerben… Gerben, welkom, vertel ons eens wat meer over deze twee mooie, maar vooral nuttige diensten.

Leadconversie
“Dank je, Paul. Laat ik beginnen met Call Track Manager. In het kort maakt dit systeem telefonische leads inzichtelijk. Het geeft je als dealer of autobedrijf de informatie die je nodig hebt om je processen rond de telefoon te optimaliseren. Dat betekent elke ochtend een actueel overzicht van je gemiste kansen op de voorgaande dag: niet opgenomen telefoontjes, welke leads niet bij de juiste persoon terecht zijn gekomen, bij welke telefoontjes er geen klantgegevens zijn verzameld en welke leads niet hebben geleid tot een vervolgafspraak. ‘s Avonds luistert ons team alle gesprekken na en beoordelen zij inhoudelijk de gesprekken, waarover de dealer een rapportage ontvangt. Je krijgt zo inzicht in je leadconversie, dat is het noteren van de klantgegevens om vervolgcontact te kunnen opnemen of houden en je afspraakconversie, dat zijn de gesprekken die leiden tot een concrete afspraak.

Het valt me elke keer weer op dat zowel de leadconversie als de afspraakconversie dramatisch laag zijn, dus hier is werk aan de winkel. Er is vaak geen proces en er is geen focus bij de verkopers. Iedereen gaat ervan uit dat men snapt wat er moet gebeuren, maar er wordt niet op gestuurd. Het inzicht om dat wel te doen biedt Call Track Manager. Overigens is dat heel makkelijk te installeren, zonder aanpassing van de telefooncentrale. En als dealer heb je via het dashboard altijd zelf de regie over je telefoonnummers en dergelijke.”

Calldrip
“Waar Call Track Manager het perfecte hulpmiddel is voor binnenkomende telefoongesprekken, is Calldrip de aanvulling hierop voor de online lead. Calldrip verbetert de snelheid van opvolging: op het moment dat de online bezoeker een formulier invult met zijn gegevens, en de lead dus als het ware op dat moment gecreëerd wordt, bouwt de software van Calldrip met die gegevens razendsnel een telefoongesprek op, belt de verkoper, zegt hem dat er een nieuwe lead is en verbindt hem direct door met de klant, die op dat moment nog achter zijn computer zit of zijn tablet in de hand heeft.

Je krijgt je online lead dus binnen één tot twee minuten aan de lijn. Dat is natuurlijk het beste moment voor een gesprek: de klant heeft amper op enter gedrukt en is maximaal betrokken bij de aanvraag, waardoor de conversie vele malen beter is dan op een ander, later tijdstip. Ook deze gesprekken nemen we op en analyseren we, zodat we de dealer kunnen vertellen wat er goed gaat en op welke gebieden verbeteringen kunnen worden doorgevoerd. Samen met Call Track Manager is Calldrip dus het ideale systeem om je leadopvolging te optimaliseren.”

Gerben, dank voor je heldere uitleg. Ik spreek je graag weer als er nieuwe ontwikkelingen zijn binnen #DCDW en voor nu, heel veel succes met het beter maken van dealers en autobedrijven op het gebied van leadopvolging.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!