Glenn Lebon van Carflow

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie de online automotive beter maken. Vandaag doen we dat met Glenn Lebon van Carflow. Glenn, wat leuk dat je er bent. Wie ben je en wat doe je?

Geïntegreerd

“Vanuit de schoolbanken ben ik rechtstreeks de automotive ingegaan. Eerst in de werkplaats, toen in de showroom en daarna in de internationale b2b-autohandel. Dat was de basis voor mijn overstap naar Carflow. Carflow is een van oorsprong Belgisch bedrijf. Sinds kort ben ik country manager van voor de Nederlandse markt. In de praktijk zien we dat autobedrijven vaak met verschillende systemen werken die naast elkaar draaien en die niet altijd optimaal samenwerken. Carflow Manager integreert de website – de digitale showroom – met het lead managementsysteem en het voertuig managementsysteem. Alle grote portals van Nederland koppelen met ons lead managementsysteem.”

Meer overzicht

“Carflow Manager werkt volgens het Kanban-principe. Een verse lead komt links op het beeldscherm binnen. Met elke actie van de verkoper verschuift de lead verder naar rechts, totdat de lead is omgevormd tot een sale of een no sale. Leads zijn volledig op te volgen vanuit hetzelfde systeem, ook als een bedrijf meerdere vestigingen en meerdere verkopers heeft. We werken samen met verschillende partijen uiteenlopend van dealergroepen tot OEM’s zoals Opel en Subaru. Voor Subaru hebben we het gezamenlijke dealerportal Subarustore.nl opgezet. Daar staat het verzamelde online aanbod van alle Subaru-dealers. Consumenten kunnen een auto tegen een kleine betaling drie tot vijf dagen dagen reserveren. Reserveren is een vorm van commitment. Het resulteert vaak in een verkooptransactie.”

Altijd actueel

“We adviseren autobedrijven om voertuigdata voor onlineadvertenties zoveel mogelijk te verrijken in het voertuigmanagementsysteem. Dat helpt om de onderscheidende punten van een auto te benadrukken. Carflow Manager bieden we aan volgens het SaaS-principe. Gebruikers betalen een vast bedrag per maand. In ruil daarvoor zijn de website en de software altijd up-to-date. In mei 2022 is Carflow overgenomen door MotorK, een internationaal bedrijf dat in dezelfde wereld actief is als wij. MotorK heeft meer dan 200 ontwikkelaars in dienst. Dat betekent dat onze klanten in de toekomst verzekerd blijven van de nieuwste software en de beste oplossingen.”

Glenn, dankjewel voor het gesprek. Luisteraars ook bedankt. Volgende week is er weer een nieuwe podcast met een nieuwe gast. 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2022? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”