Hans Haarhuis – Autobedrijf van het jaar!

Onze regel is dat we binnenkomende leads binnen drie uur behandeld hebben. Wat blijft liggen, wordt vergeten: doe dingen direct, de drie D’s. Dat is ons motto.

Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week met als gast Hans Haarhuis, een van de finalisten van de verkiezing Autobedrijf van het Jaar van BOVAG. Hans, welkom in deze podcast, zou je jezelf allereerst kort willen voorstellen aan de luisteraars die jou en je bedrijf nog niet kennen?

Ruime opstelling
“Natuurlijk Paul, en dank voor de uitnodiging. Ik ben Hans Haarhuis, eigenaar van Autobedrijf Haarhuis in Geesteren. Mijn vader is in 1961 begonnen met het bedrijf, toen nog een kleine dorpsgarage. In 1980 overleed hij waarna mijn moeder de zaak tien jaar leidde. Begin jaren negentig kwamen mijn broer Gerard en ik in de zaak. In 2010 hebben we nieuw gebouwd op de huidige locatie en nu verkopen we vanuit dit prachtige pand personenauto’s, sinds kort ook bedrijfswagens en hebben we een aparte leasetak. Dat we nu finalist zijn in de verkiezing Autobedrijf van het Jaar zien we als een beloning voor het harde werken. We zijn er eigenlijk best trots op.
Dat zijn we ook op de showroom. Bewust kiezen we ervoor de auto’s heel ruim op te stellen. Alle deuren kunnen volledig open en we rijden een auto zonder moeite naar buiten voor een proefrit. Waar een ander zou zeggen dat er nog vijftien auto’s bij passen, houden wij het liever zo. Het liefst verkopen we jong gebruikte auto’s, maximaal een jaar oud. Ook wel iets oudere, maar de grens ligt bij 80.000 kilometer. Alles daarboven gaat naar de handel. We verkopen ook een nieuwe elektrische auto, de Eagle. Een compacte tweedeurs, vierpersoons auto waarbij je eigenaar wordt van de accu, waar overigens acht jaar garantie op gegeven wordt. Als je me een paar jaar geleden had gevraagd of elektrisch rijden de toekomst had, zou ik ‘nee’ geantwoord hebben, maar ik moet daarop terugkomen. Het is niet voor iedereen, maar wel voor een grote groep een prima oplossing.”

Drie D’s
“De leadopvolging doen we met z’n tweeën, ik als verkoopdirecteur en mijn verkoper verdelen ze na binnenkomst. Gemiddeld volgen we binnen drie uur op. Ons doel is alles snel te doen, we noemen dat de drie D’s: dingen direct doen. Wat blijft liggen wordt immers vaak vergeten. Natuurlijk zijn we een relatief klein bedrijf waardoor we niet de mogelijkheid hebben iemand apart in te zetten voor de leadopvolging, maar zoals we het nu doen, gaat het goed. Er komt overigens een nieuwe website aan: niet dat de huidige niet meer voldoet, maar we willen altijd voorop lopen. Dus ook op het gebied van online. Wat leuk is om te noemen: we hebben inmiddels al een aantal auto’s via video verkocht en ingeruild. Het bedrijf zit natuurlijk in een uithoek van het land, dus klanten op afstand vragen ons een filmpje te maken van de auto waar ze interesse in hebben. Zelf sturen zij ons vervolgens een filmpje van de inruilauto, wij maken een offerte en als die akkoord is laten we een chauffeur de auto bij de klant thuis afleveren en de inruilauto meenemen. Het geeft aan hoe belangrijk online is, ik denk echt dat er nog veel te weinig in geïnvesteerd wordt in onze branche. Ook wij kunnen nog wel wat verbeteren daarin, hoor. Nu hebben we alles uitbesteed aan een marketingbureau, maar ik speel regelmatig met de gedachte om zelf iemand in dienst te nemen die zich helemaal richt op online marketing.”

Hans, heel hartelijk dank voor je bijdrage aan deze #DCDW Podcast. Heel veel succes met je bedrijf en natuurlijk met de finale van de verkiezing! En wellicht tot een volgende keer.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!