Hein Balesar van het RDC

Alleen als je daa slim maakt, kan je data laten werken voor het autobedrijf.

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Dat doen we vandaag met Hein Balesar van RDC. Hein, dankjewel voor jouw komst. Zou je jezelf willen voorstellen aan onze luisteraars?

In contact blijven
“Sinds 2014 werk ik voor RDC als manager retail. In die rol ben ik onder andere commercieel verantwoordelijk voor de buitendienst, de marketing retail en de verkoop binnendienst. Ik werk sinds 2000 in de automotive branche. Eerst bij Autotrader Digital en later bij VWE. In de zeven jaar dat ik daar heb gewerkt, groeide het uit van een kleine startup tot een serieuze concurrent voor de bestaande providers. Via Marktplaats ben ik teruggegaan naar de wereld van data bij RDC. Door de coronatijd zitten meer mensen thuis. De vraag voor autobedrijven is hoe ze digitaal in contact blijven met de klant.”

Creatieve campagnes
“E-mail werkt ontzettend goed voor communicatie en serviceberichten over apk en onderhoud. Met CaRe-Mail kunnen consumenten zelf aangeven hoe ze berichten willen ontvangen. We zijn druk bezig om CaRe-Mail te herbouwen naar de nieuwe tijd. De manier van communiceren verandert en wij veranderen mee. We helpen autobedrijven ook op creatief gebied. Bijvoorbeeld met advisering over aftersalescampagnes rondom apk, onderhoud en bandenwissels. Klantinformatie staat vooral in DMS-pakketten. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van de data niet meer klopt. Dan heb ik het over voertuigdata en apk-data, maar ook aan de NAW-kant.”

Dataverrijking
“Data wordt vaak in een DMS ingevoerd maar zelden verwijderd. Wij bieden onze diensten modulair aan. Onze diensten zijn als pakket of afzonderlijk af te nemen. Autobedrijven bepalen zelf waar ze graag mee werken. Op het gebied van lead management verzamelen we data met onze Leadhub. Het is een connector die leads van portals op een uniforme manier samenbrengt, zodat klanten zelf kunnen bepalen waar de data heen gaat. Door de data slim te koppelen aan de klantdatabase van het autobedrijf, kunnen we de lead verrijken met extra informatie. Zo helpen we het autobedrijf om sneller tot een verkoop te komen.”

Hein, dankjewel voor jouw komst hier naar Ede. Volgende week een nieuwe gast voor onze missie om de online automotive beter te maken. Luisteraars bedankt voor jullie aandacht!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.