Henk Rijpstra van Autotelex

Je kan niet meer zomaar roepen: ik bied je zoveel voor die auto!

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag in Ede hebben we te gast Henk Rijpstra van Autotelex en Rolls uit Arnhem. Henk, leuk dat je er bent. Kun je onze luisteraars wat meer vertellen over jezelf. Wie is Henk Rijpstra?

Transitie naar digitaal
“Dank voor de uitnodiging Paul, fijn dat ik hier mag zijn. Sinds de HTS werk ik voor Autotelex. Daarna ben ik vertrokken naar het zuiden, waar ik voor Rolls aan de slag ben gegaan. Rolls is een polis- en premievergelijkingsprogramma voor tussenpersonen en voor onlinevergelijkingssites als Pricewise en Independer. 95 procent van alle verzekeraars maakt gebruik van onze data. Daar zijn we supertrots op. In 2006 ben ik teruggegaan naar Autotelex. In die tijd haalde Autotelex 90 procent van de omzet uit de bekende taxatieboekjes. Dat moest veranderen. We hebben de transitie van papier naar digitaal gemaakt, onder meer met onze restwaarde taxatieservice. We hebben onze eigen taxatie-applicatie gebouwd. In 2009 zijn we begonnen met de webservice Autotelex Pro, dat ook real-time is gekoppeld met bijvoorbeeld VWE en RDC.”

Real-time restwaarde
“Vroeger taxeerden we elke auto met de hand. We krijgen steeds meer data en slimmere systemen. Vroeger produceerden we elk kwartaal een restwaarde. Nu gebeurt dat real-time. Het systeem wordt continu gevoed met marktinformatie zoals biedingen, veilingopbrengsten en vraagprijzen. Op basis daarvan kunnen we goed voorspellen wat een auto over een maand waard is, of over vier jaar. Online biedt veel nieuwe mogelijkheden. Je zou als autobedrijf een klant een bericht kunnen sturen met: ‘uw auto is dit bedrag waard, heeft u interesse om in te ruilen?’ Leasemaatschappijen gebruiken de verwachte restwaarde om klanten korter of langer door te laten rijden. Autobedrijven nog niet. Met onze business-to-business app kunnen autobedrijven gemakkelijk biedingen krijgen van partijen die zij zelf uitnodigen. Afnemers kunnen direct betalen via iDeal. We hebben ook een koppeling met Biddo.”

Open data
“We zijn een eigen advertentiemanager begonnen. Wij willen graag het proces binnen het autobedrijf optimaliseren. Voor een inruiltaxatie worden foto’s gemaakt, die niet worden gebruikt voor een advertentie. Een auto die nog niet daadwerkelijk bij jou op het erf staat, kan je op die manier toch al adverteren. We hanteren het open data-principe. Data die het autobedrijf genereert, blijft van het autobedrijf. Een advertentiemodule doet meer dan een auto online krijgen. Er zit een beheermodule bij. Na zoveel dagen kun je besluiten om een auto te exporteren. Via de Taxatie Management Console kan je extra biedingen aanvragen of een auto geautomatiseerd aanbieden bij een veiling. Een inruilauto taxeren kan in deze tijd heel nauwkeurig als je de juiste databronnen gebruikt. Autobedrijven die hun eigen kennis toevoegen aan onze systemen, halen er het meeste uit.”

Henk, dankjewel voor jouw komst naar onze studio in Ede. Volgende week weer een nieuwe aflevering van onze podcast met weer een nieuwe gast. Geef ons een review en deel deze podcast. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!