Henk van den Helder Managing Director van Hertz

Hey, welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Vandaag hebben we Henk van den Helder te gast. Hij is de directeur van Hertz, oftewel de verhuurmaatschappij die alles te maken heeft met online en de thermostaat van de wereldeconomie. Alles wat er in deze economie gebeurt heeft namelijk invloed op de verhuurmaatschappij en we zijn ontzettend blij dat Henk aanwezig is in onze studio! Henk, wat ontzettend leuk dat je er bent! Voor de paar mensen die jou nog niet kennen. Wie ben je, waar kom je vandaan en wat doe je op dit moment?

Voorstellen: Henk van den Helder

Ik ben Henk van den Helder, kom uit een grote familie en woon momenteel in Hoofddorp. Dat was een echte arbeidersfamilie. Toen ik in 1974 van school af ging, moest ik eigenlijk bij de rijkspolitie maar omdat ik een half jaar moest wachten tot die opleiding startte, ben ik tijdelijk in de automotive begonnen. Dat was destijds de autoverhuur en daar zit ik nu nog steeds.

Mijn ouders hadden het er toen nogal moeilijk mee en zagen mij liever studeren. Maar achteraf was ik ook geen goede agent geweest, denk ik. Maar ik begon dus bij een autoverhuurbedrijf die voornamelijk auto’s regelde voor reizigers vanuit Schiphol. Dat waren voornamelijk leisure klanten dus we waren echt op de vakantieganger gericht. 

Hertz

Het bedrijf waar ik voor werkte, werd in 1980 overgenomen door Hertz. Uiteindelijk bleek dat het concept van het voorgaande bedrijf gemakkelijk over te nemen was door Hertz. Ik was daar manager voor Amsterdam en van Schiphol. Na verloop van tijd maakte ik steeds meer stappen en werd ik operationeel directeur. Maar in deze tijd vonden er qua technologie ook zoveel ontwikkelingen plaats. Je moet je voorstellen dat de machine van de Hertz-computer op Schiphol destijds bijna zo groot was als een gemiddelde woonkamer. Dat is nu natuurlijk allemaal enorm veranderd.

Gedurende mijn carrière, heb ik een half jaar een uitstapje gemaakt naar een ander bedrijf. Dat was maar van korte duur omdat ik na enkele maanden alweer door Hertz werd teruggevraagd. Ze gingen namelijk een nieuwe richting in en erkende dat er meer was dan enkel luchthaven business en de vertegenwoordiging van een paar grote steden. Dat maakte het voor mij zeer interessant om terug te komen. 

Henk hartelijk bedankt voor je deelname aan onze podcast! Maar ook de kijkers, bedankt voor het luisteren naar deze aflevering van onze podcast. Volgende week uiteraard weer een nieuwe podcast met dezelfde missie: de online automotive beter maken!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2021? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder. SpinCar is o.a. exclusief partner van AutoTrack.nl”