Henri Willems van Webstores Digital Partner

Een goede website zorgt voor betere leads en een hogere conversie

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast met de missie om de online automotive beter te maken. Dat doen we vandaag met Henri Willems van Webstores. Henry, leuk dat je hier bent. Kun je onze luisteraars vertellen wie je bent en wat je doet?

Grip op data
“Dankjewel voor de uitnodiging Paul. Ik ben Henri Willems, 37 jaar en commercieel directeur bij Webstores Digital Partner. Wij vertalen de digitale ambities van klanten naar functionele webplatforms. Dat doen we voor opdrachtgevers uit verschillende branches, waaronder de mobiliteitsbranche. Dealers waar wij aan tafel zitten, willen onderscheidend zijn en grip houden op hun data. Data die via het webplatform binnenkomt, komt bij de dealer terecht via ons DXP, wat staat voor Dealer Experience Platform. Dat zijn alle verschillende systemen en applicaties die wij aan elkaar knopen in de beheerlaag.”

Merkidentiteit
“Een van onze automotive klanten is Stern Groep. Stern Groep heeft twee jaar besloten om alle submerken en clusters samen te voegen onder de naam Stern. Daarvoor hebben wij een nieuw online platform voor ontwikkeld. Alle verschillende bedrijven en merkidentiteiten moesten op een uniforme en herkenbare manier op één plek worden samengevoegd. Klanten die het platform bezoeken en doorklikken naar een van de verschillende merken, krijgen een ervaring die aansluit bij de corporate identity van het merk, in de stijl van Stern. Voor zo ver ik weet, is dat uniek.”

Autopilot
“Binnen het DXP kunnen autobedrijven processen en systemen koppelen en marketing automation toevoegen. Met de functie Autopilot kunnen autobedrijven automatisch real time data van Wheeler Delta en OBS ontsluiten en daar marketingacties aan koppelen. Wordt een auto telefonisch verkocht, dan wordt hij op basis van automatische checks van de website gehaald. In andere branches zien we dat klanten websites zien als een manier om geld te verdienen. In de autobranche zien we vaker dat klanten het beschouwen als een kostenpost. Door de ROI op basis van harde data inzichtelijk te maken, laten we klanten zien dat een goede website zichzelf terugbetaalt. Bijvoorbeeld met betere leads en een hogere conversie.”

Henri, dankjewel voor jouw komst naar onze studio. Volgende week uiteraard weer een nieuwe aflevering met een nieuwe gast en dezelfde missie om de online automotive beter te maken.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?
Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.