Ivo Brandsma van #VWE

Onze uitdaging is klanten meenemen met de digitale golf

Welkom bij weer een nieuwe podcast met als doel de online automotive beter te maken. Deze week hebben we als gast Ivo Brandsma. Ivo, welkom in onze studio in Ede en in onze podcast. Kun je onze luisteraars wat meer vertellen over jezelf en je bedrijf?

Vier proposities
”Zeker Paul, dankjewel voor de uitnodiging. Leuk om hier aanwezig te zijn. Ik ben Ivo Brandsma en ik ben sinds twee jaar werkzaam bij VWE. Daarvoor heb ik negen jaar in de importeurswereld gewerkt, onder meer bij FCA. VWE is een mooi bedrijf om voor te werken. Je hebt veel invloed op processen en staat dichtbij de klant. Bij VWE ben ik verantwoordelijk voor Mijn VWE, het platform waarmee autobedrijven dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Van oudsher is VWE groot in voertuiginformatie en -documentatie. VWE was nauw betrokken bij de Automarkt Utrecht, onder meer voor exportdocumenten en bpm-teruggaaf. Tegenwoordig vindt de automarkt plaats in Beverwijk. Anno 2019 is er nog steeds ruimte voor een offline automarkt. VWE bestaat uit een viertal proposities. De oorsprong van VWE ligt in dienstverlening rondom import en export. Daar valt de fysieke automarkt in Beverwijk onder, maar ook Automotive Trade Center (ATC), ons internationale online handelsplatform. Het platform bestaat uit verschillende veilingen. Elke veiling heeft zijn eigen usp’s. Het voordeel van ATC is dat je veilingen van VWE-klanten en van leasemaatschappijen bij elkaar ziet.”

Waarde toevoegen
”Binnen Mijn VWE zijn we actief met ATC, de Finnik kentekenapp en met onze data. Data wordt belangrijker in het zakendoen. Onze claim is ‘de autoriteit in voertuiginformatie’. Ons platform genereert data. Deze data voegt waarde toe voor onze klanten. Bijvoorbeeld in de vorm van prijsinformatie en statijden, maar ook je prestaties in de onderhouds- en apk-markt, en hoe je presteert in jouw gebied. We zijn ook RDW-provider. We vullen RDW-diensten aan met onze eigen diensten en processen. Een van onze diensten is de VWE Advertentiemanager. Hexon verzorgt de infrastructuur en maakt de koppelingen naar de verschillende portalen. De portalen en de VMS maken het verschil. Wij proberen alle advertenties te voorzien met de meest uitgebreide set data. Bijvoorbeeld de range van een ev of het maximum trekgewicht. We voeren op korte termijn ook het uploaden van 360 graden foto’s in. Eind 2017 hebben we Autodealers.nl overgenomen. De dienstverlening van Autodealers.nl sluit goed bij ons aan, onder meer de mogelijkheid om websites voor autobedrijven te maken.”

Digitale golf
“Met Autodealers.nl kunnen autobedrijven gemakkelijk een website maken die aansluit bij de VWE Advertentiemanager. Zo combineren we het beste van twee werelden. We zien dat Finnik gebruikt wordt als een soort keurmerk in de markt. Alle data over een auto staat onafhankelijk in het voertuigrapport. We vullen het rapport steeds verder aan met nieuwe data. Op het gebied van lead management zijn we afhankelijk van de portalen teruggeven. Via ons lead management dashboard kunnen klanten deze informatie inzien. We proberen onze klanten mee te nemen met de digitale golf. Autobedrijven zijn van oudsher fysiek bezig met het vak, terwijl de klant tegenwoordig een perfecte online presentatie verwacht. We zitten in een tijd van disruptie. Het verbaast mij nog steeds dat prijs vaak wordt gezien als unique selling point. De prijs moet passend zijn, maar je kan jezelf als autobedrijf beter onderscheiden met goede advertenties en met het uitlichten van bepaalde opties of optiepakketten. Ook daar bieden we een oplossing voor aan. Via DAT Nederland kunnen we internationaal data aanvullen voor importauto’s, zodat onze klanten hun voorraadauto’s online zo goed mogelijk kunnen omschrijven.”

Ivo, dankjewel, en luisteraars dankjewel voor het luisteren naar deze podcast. Volgende week weer een nieuwe aflevering met weer een nieuwe gast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!