Ivo Wassenaar van OLX Group

Online platformen bestaan bij de gratie van dealers

Welkom allemaal bij onze nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag in de podcast Ivo Wassenaar, Head of Strategy & Innovation bij OLX Group in Indonesië. Ivo, wil je jezelf voorstellen aan de mensen die jou nog niet kennen?

Opkomende markten
“Voordat ik bij OLX Group begon, heb ik voor Marktplaats.nl en Nieuweautokopen.nl gewerkt. Binnen Marktplaats ben ik doorgegroeid naar marketing & strategy manager automotive voor zowel consumenten als dealers. Via een oud-collega kwam ik terecht bij OLX in Indonesië. Eerst als Head of Automotive en sinds een half jaar als Head of Strategy & Innovation. OLX is vergelijkbaar met Marktplaats, maar dan met de nadruk op opkomende markten. De nadruk ligt op auto’s. De Indonesische occasionmarkt zit totaal anders in elkaar dan hier. Autobedrijven verkopen of nieuw of gebruikt. Een auto inruilen gebeurt in het informele circuit.”

Contentteams
“De automarkt in Indonesië is gebaseerd op WhatsApp. Het contact tussen klanten en dealers loopt via WhatsApp. E-mail komt op de tweede plaats, ook binnen OLX. Op het gebied van social media lopen dealers in Indonesië voor op Nederlandse autobedrijven. Twitter is een van de belangrijkste platformen samen met Instagram en Facebook. Grote autobedrijven hebben eigen contentteams die reviews en video’s maken. Ze proberen auto’s al te verkopen in de video. Ze werken ook met influencers om auto’s te verkopen. Autobedrijven snappen goed hoe social media gebruikt worden. Bedrijven weten precies welke auto ze het beste via welk social media-kanaal kunnen verkopen als ze zich richten op een bepaalde klantengroep.”

Gratie
“In Indonesië is het desktop- en laptoptijdperk overgeslagen. Ze zijn direct overgestapt naar de smartphone. Een mooie website is niet noodzakelijk. OLX werkt samen met lokale partners om onze rol in de gebruikte automarkt te vergroten. We kunnen consumenten die een auto willen inruilen verschillende opties aanbieden. Wij geloven in de toegevoegde waarde van dealers in de keten. Wij geven dealers toegang tot hoge kwaliteit auto’s. In China worden gebruikte auto’s online verkocht met video’s van de voertuiginspectie, garantie en omruilgarantie. Dat model werkt ook in andere markten en dat is een potentiële gamechanger. Wij helpen autobedrijven bij die transitie.”

Ivo, dankjewel voor jouw komst naar hier. Luisteraars bedankt. Volgende week weer een nieuwe gast met de missie om de online automotive beter te maken. Dankjewel!

 

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?
Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.