Jan-Willem Seeder van Japiecars

Data helpt mee om de emotie uit inkoop en verkoop te halen
Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag te gast bij ons Jan-Willem Seeder, mede-oprichter/eigenaar van japiecars. Jan-Willem, bedankt voor jouw komst alhier. Kun je onze luisteraars wat meer vertellen over jezelf en je bedrijf?

Geautomatiseerde analyses
“Ik ben de ‘Ja’ van japiecars. ‘Pie’ is mijn jongste broertje Pieter. Mijn broer en ik worden niet gehinderd door enige automotive kennis. Vier jaar geleden moesten wij toevallig allebei op hetzelfde moment een auto kopen. Tijdens die zoektocht ontstond het idee voor japiecars. japiecars maakt geautomatiseerde occasionanalyses voor de business-to-business markt. De autobranche kijkt traditioneel vooral naar stadagen. Historisch gezien is dat logisch omdat je simpelweg niet de hele dag naar je voorraad kunt kijken. Stel dat je 200 auto’s hebt en je bent vijf minuten per auto bezig, dan ben je meer uren kwijt dan er in een werkdag zit. Dat kan je oplossen door uitsnedes van de voorraad te maken om een goede analyse te maken. Maar: de markt verandert dagelijks. Onze software geeft doorlopend inzicht.”

Kansloze missie
“Als het om prijzen gaat, praten wij nooit over te duur of te goedkoop. We praten over prijswaardigheid. Ons softwaremodel taxeert een auto ten opzichte van de vraagprijs. Hoe groter het verschil, hoe prijswaardiger een auto is. Onze software analyseert de occasionvoorraad en geeft automatisch meldingen als er bijzonderheden zijn. Maar: een prijswaardige auto zonder goede foto’s is een kansloze missie, en andersom ook. Onderdeel van onze technologie is de bril van de klant. Dus: hoe de klant naar de markt kijkt. Dat kunnen we op maat inregelen. Als dealer kan je bijvoorbeeld kiezen om jouw prijzen alleen te vergelijken met de prijzen bij andere dealers.”

Beter onderbouwen
“japiecars is gericht op professionals. Wij kennen voorbeelden van de verkopers die het systeem gebruiken bij de inkoop van een auto en bij de verkoop van een auto. Zo kan je de inruilprijs beter onderbouwen bij de klant. Data haalt de emotie uit het proces. Op basis van data kan je precies zien hoe courant een bepaalde auto is, maar bijvoorbeeld ook het meest geschikte verkoopkanaal bepalen. Zo kan je voor elke voorraadauto goed inschatten hoe groot de verkoopkansen zijn en welke marge je kan maken.”

Jan-Willem, dankjewel voor dit gesprek en voor de waardevolle informatie. Volgende week weer een nieuwe aflevering van onze podcast met als doel de online automotive beter te maken. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsActivleaseUCCCalldrip en UnameIT

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

ActivLease is expert in elektrisch leasen. Wij werken samen met de beste leasemaatschappijen, banken en dealers om maatwerkoplossingen te bieden aan de mkb’er en zzp’er. Mobiliteit met scherpe leaseprijzen, hoge inkoopkortingen en een grote voorraad leaseauto’s die snel leverbaar zijn.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Calldrip is een rapid respons tool die de verkoper in staat stelt om direct, snel en effectief met je klanten in contact te komen! Vele importeurs zoals Hyundai, Opel en Toyota gebruiken Calldrip al succesvol.

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used
Car Controller je tot de beste in je vak!