Jeroen Boeve van Rhino Events

Welkom allemaal bij een nieuwe aflevering van onze podcast met de missie om de online automotive beter maken. Vandaag hebben we te gast Jeroen Boeve van Rhino Events. Jeroen, ontzettend leuk dat je in onze nieuwe studio bent. Om maar even met de deur in huis te vallen, ik zag dat je een nieuwe titel hebt bij Rhino, vertel!

Carrière bij Rhino

We hebben natuurlijk grote plannen bij Rhino. Zoals jullie misschien wel weten is het bedrijf van origine Engels. Maar we werken nu ook al een aantal jaar in Europa en dat willen we natuurlijk verder uitbreiden. Daarom is het voor mij en mijn Europese team ook de missie om de online automotive en de events voor autobedrijven beter te maken. We doen dat nu al in verschillende landen, maar dat willen we natuurlijk verder uitbreiden. Bijvoorbeeld naar Scandinavië, maar ook naar andere landen in Europa. Momenteel zijn we alweer actief in Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Dat gaat dus de goede kant op. Hierdoor heb ik ook grote stappen kunnen maken binnen het bedrijf. Ik ben bijvoorbeeld begonnen als Business Development Manager, waarbij ik verantwoordelijk was voor de contacten met dealers en merken in Nederland en België. Maar nu ben ik ook operationeel meer actief in de processen en het uitbouwen van activiteiten in Europa. 

Nieuwe Corona maatregelen

Omdat de dealers vanaf deze week weer op afspraak open mogen, zijn we natuurlijk hard bezig met verschillende campagnes, zowel kleinschalig als all inclusive events. Hierbij laten we in eerste instantie de klanten weten dat we op afspraak weer open zijn. Dat is natuurlijk goed nieuws voor iedereen. Het is eigenlijk het momentum om de schade in te halen en traffic en orders te genereren. Wat wij daarin kunnen doen, is dat we data campagnes of events inrichten, waarbij we inderdaad de database uitnodigen om een afspraak in te plannen. Dat kan bijvoorbeeld via een online boekingssysteem. Wanneer we het bekende VIP event doen, dan adviseren we altijd een selectie uit te nodigen om te zorgen dat je ook kwalitatieve leads krijgt waar je een goede scoringskans hebt. Maar op het moment dat een bedrijf zegt dat ze bijvoorbeeld op basis van e-mail een campagne willen opzetten met een link naar een online boeking, dan kan je de selectie natuurlijk veel breder houden. Dat laatste is natuurlijk het meest aantrekkelijk omdat je dan uiteraard een veel grotere database aanhoudt en je op die manier zoveel mogelijk afspraken kunt genereren. 

Plannen komende 8 weken 

Om op de huidige situatie in te spelen, kunnen we als Rhino Events veel aanbieden. Zo hebben de all inclusive events normaliter een doorlooptijd van zes weken maar kunnen we dat nu uiteraard nog voor april inregelen. Daarnaast kunnen we op korte termijn bijvoorbeeld een videocampagne doen waarbij de eigenaar of de salesmanager een opgenomen en geëdite video in een e-mailcampagne kan pushen naar de klant. Die kun je dan ook weer linken aan een online boeking die je bijvoorbeeld via de website met een button genereert. Maar dit kan ook gedaan worden bij prospects, indien ze een aantal gegevens achterlaten. Door middel van die online boeking regelen we vervolgens afspraken en geven we advies op het proces. Voor de pre-kwalificatie hebben we inmiddels ook een streaming tool die je kan inzetten om die afspraak nog beter te doen. Die flexibele streaming tool is een soort Facetime gesprek dat onafhankelijk van het besturingssysteem is, dus je hebt er geen app voor nodig, en het heeft een hogere kwaliteit dan bijvoorbeeld Facetime of WhatsApp. Zo is het een perfecte tool om gesprekken te voeren met de klant. 

Jeroen, dankjewel voor het gesprek en voor het partnership om samen met ons de online automotive beter te maken. Volgende week weer een nieuwe gast, een nieuw verhaal met dezelfde missie: de online automotive beter te maken. Dank jullie wel!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip, CARMEN BDC en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?

Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?

UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?

Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Spincar?

Auto kopen anno 2020? Naast gemak, betrouwbaarheid kijkt een consument ook naar presentatie. De kleding- en electronicabranche doet dit al jaren door 360º beeld te gebruiken bij presentaties. En dat werkt. Mensen zijn op zoek naar volledigheid tot in detail. Als webshop profiteer je daar optimaal van. Daarom is 360º presentatie ook de manier om de aandacht voor consumenten te trekken die op zoek zijn naar een auto. Autobedrijven die werken met 360º beeld, -spins-, merken dat klanten het enorm waarderen en ontvangen beduidend meer leads. Consumenten krijgen zekerheid en bevestiging van de juiste prijs bij het bekijken van een spin. De zorg en aandacht voor een goede presentatie kenmerkt een serieuze aanbieder.