Jeroen Dols en Robbert van Helten van Automotive Intelligence

Met onze oplossingen houden verkopers meer tijd over voor klanten

Welkom allemaal bij een nieuwe podcast om de online automotive beter te maken. Vandaag twee gasten in onze studio: Jeroen Dols en Robbert van Helten van Automotive Intelligence. Zouden jullie jezelf willen voorstellen?

Kortere statijd
(JD) “Ik ben Jeroen Dols van Automotive Intelligence, of AMI zoals wij het bedrijf zelf noemen. Het eerste product van Automotive Intelligence is Car Stock. Ik heb zelf een Mazda-dealerbedrijf en ik heb heel veel mensen in dienst die veel tijd zijn aan processen. Die tijd kunnen ze niet besteden aan klanten. Met Car Stock behandel je een nieuwe auto als een occasion. Je kan een nieuwe auto al online adverteren voordat hij binnen is. De eerste resultaten zijn positief. Bij dealerbedrijven die met Car Stock werken, ging de statijd van nieuwe auto’s terug van zestig naar vijftien dagen.”

Meer traffic
(JD) “De eerste traffic komt vaak binnen via een portaal. Vervolgens komen klanten op jouw eigen website. Klanten die binnenkomen voor een occasion kan je zo verleiden tot de aankoop van een nieuwe auto. Wij richten Car Stock eenmalig voor het autobedrijf in. De flow loopt gewoon geautomatiseerd naast de normale occasionstroom naar de portalen. We gebruiken hoogwaardige 3D-beelden of echte foto’s. De klant ziet altijd foto’s van een auto in de juiste kleur en uitvoering. Het is op dit moment een uitdaging om klanten in de showroom te krijgen voor een nieuwe auto. Car Stock kan daarbij helpen.”

Videocall
(RvH) “Ons nieuwste product is het Online Adviesgesprek. Daarmee kunnen verkopers laagdrempelig videobellen met klanten. Klanten hoeven er geen aparte software voor te downloaden zoals bij andere videocall-apps. Met Online Adviesgesprek delen de verkoper en de klant hetzelfde scherm. De klant kan zelf door de voorraad scrollen en door de configurator klikken. Het belangrijkste is dat je als verkoper op het medium gebruikt waar de klant behoefte aan heeft. Soms is dat bellen, soms is dat e-mail of WhatsApp en soms is dat een videocall. Voor autobedrijven is het Online Adviesgesprek een extra usp. Zeker nu ‘live’ contact met klanten even wat lastiger is, is het een extra kans om persoonlijk in contact te blijven met klanten.”

Jeroen en Robert, dankjewel voor jullie komst naar de studio. Volgende week een nieuwe aflevering. Tot volgende week!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

Marktplaats, 2dehands.be, UCCCalldrip en Findio

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

Waarom kiezen voor Calldrip?
Calldrip is een succesvol leadopvolgings systeem dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten en dankzij #DCDW nu ook in Nederland en België beschikbaar is. Het systeem is vooral geschikt voor importeurs en grote dealerholdings die ervoor kiezen de leadopvolging bij de verkopers te leggen. Calldrip is de ideale tool om verkopers te ondersteunen bij leadopvolging en tot maximale conversie te komen.

Waarom kiezen voor UCC?
UCC: Steeds meer collega’s gebruiken Used Car Controller. Taxeren, calculeren, publiceren of auto’s verhandelen met je persoonlijke handelsplatform? Met 1 abonnement geeft Used Car Controller je controle over alle kritische gebruikte auto processen. Zo maakt Used Car Controller je tot de beste in je vak!

Waarom samenwerken met Findio voor auto?
Als u kiest voor Findio voor auto, kiest u voor een partner voor de lange termijn. Wij verzekeren u van:online retailoplossingen – ruime kennis en ervaring op het gebied van automotive – al uw krediet onder één dak – Ondersteuning van uw verkopers – Remarketing tools – digitale oplossingen voor dealermanagementsystemen van Autodata, VWE Automotive, Used Car Controller of Autosoft om uw auto’s gemakkelijk te adverteren en te beheren op meerdere autoverkoopsites.

Waarom kiezen voor Live Person Automotive?
#DCDW is de trotse reseller van Live Person Automotive geworden in de Benelux.  Velen zullen het zelf al wel hebben gemerkt: de traditionele online leads worden minder en online bezoekers zoeken op een andere manier contact. Bijvoorbeeld via Whatsapp, SMS, Facebook Messenger of Apple Business Chat.