Jeroen Veldman – Bynco

Veertig procent van de klantcontacten die we hebben is buiten de traditionele openingstijden. Avonduren, weekenden en vooral zondagavond na zeven uur zijn de drukste momenten.

Voor de tweede keer in de #DCDW Podcast is Jeroen Veldman bij mij te gast. Jeroen is oprichter en CEO van Bynco.nl en daar gaan we het natuurlijk over hebben, want Bynco is inmiddels ruim een jaar actief als online aanbieder van gebruikte auto’s en won in die periode al diverse prijzen. Jeroen, welkom, hoe staat het ervoor met Bynco?

Omruilgarantie
“Dank je Paul, leuk om hier weer te zijn nadat we elkaar een jaar terug spraken toen we net gestart waren met Bynco. Het is een mooi jaar geweest. Toen we begonnen hoorden we van collega’s uit de branche vooral veel argumenten waarom mensen niet een auto online zouden kopen. Dat ze er niet in hebben kunnen zitten en niet het gevoel erbij hebben ervaren voor de aankoop was de voornaamste reden dat veel partijen twijfelden aan het succes. We hebben dat al vanaf het begin getackeld met de 14-dagen omruil- of teruggeefgarantie, eigenlijk een soort hele lange proefrit dus. En wat blijkt nu: dat werkt. Sinds de start zijn er slechts vier auto’s teruggebracht en ja, misschien wel door die zekerheid kopen mensen een gebruikte auto online zonder er eerst in te hebben gezeten. Overigens zie je dat ViaBOVAG nu ook zo’n omruilgarantie biedt, maar met hele strenge voorwaarden waar je als consument niet blij van wordt. Dat snap ik echt niet en is een gemiste kans: maak het de consument gemakkelijk en bied zekerheid, dan zal hij, zelfs als de auto niet bevalt en hij hem teruggeeft, toch tevreden zijn over je dienstverlening. Tenminste, zo hebben wij het inmiddels ervaren.

Wat we ook het afgelopen jaar hebben ervaren, is de waarde van goede content op de website. We schijven artikelen en blogs met goede, op een SEO-strategie gebaseerde teksten over relevante zaken waardoor onze site erg goed gevonden wordt door mensen die zoeken op dingen die te maken hebben met het kopen van een gebruikte auto. Daar hebben we veel meer aan dan duurbetaalde Google Advertising en dergelijke. Overigens zijn goede tekstschrijvers ook niet gratis, hoor.”

ROI
“In de processen hebben we ook de nodige aanpassingen gedaan. Zo wilden we in eerste instantie zoveel mogelijk zaken in eigen hand houden en met een aanbod van vijftien auto’s, waar we mee begonnen, kan dat ook wel. Nu hebben we er 150 online en hebben we besloten het proces van klaarmaken, onafhankelijk keuren en fotograferen uit te besteden aan een partij die daar goed in is. Dat verkort bovendien de doorlooptijd, auto’s zijn nu veel sneller verkoopklaar dan voorheen. Ook bieden we inmiddels de optie om een auto in te ruilen. Klanten blijken niet eens zozeer op zoek naar de beste inruilwaarde, maar vooral het gemak van een andere auto kopen en de oude achterlaten is toch wel erg belangrijk. We experimenteren momenteel vooral met het vragen van foto’s van de inruilauto aan de klant, want dat blijkt nog wel een drempel te zijn.

Ook hebben we gemerkt dat we, meer dan we aanvankelijk verwachtten, voor een groot deel afhankelijk zijn van de portals. We hebben daarom, om goed inzicht te verkrijgen in wat elk portal oplevert aan leads, aan elke lead een waarde gehangen. Dus aan een online lead, een telefonische, een lezer van de nieuwsbrief, etc. Zo kunnen we per portal, maar ook voor Facebook en Youtube bijvoorbeeld, kijken wat de waarde is van de leads die er vandaan komen en hebben we een goed zicht op het ROI per kanaal.”
Jeroen, dankjewel weer voor je komst naar de #DCDW Podcast. Leuk om te horen dat het goed gaat met Bynco en te leren van jullie ervaringen in het afgelopen jaar. Heel veel succes verder!

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!