Jeroen Zaal – Activ Lease

Als marketeer moet je exact weten waar je websitebezoekers vandaan komen, welke pagina’s de meeste aandacht genereren, hoe de conversie is en vooral welke lead de beste conversie oplevert.
Welkom bij de #DCDW Podcast van deze week en dit keer heb ik als gast bij mij aan tafel Jeroen Zaal. ‘Zonder wrijving geen glans’, zo kan ik mijn verstandhouding met Jeroen wel beschrijven. We hebben samen al vele mooie dingen meegemaakt in de branche en nu is Jeroen erg succesvol als ondernemer in de wereld van de online operationele lease met ActivLease. Welkom Jeroen, vertel eens wat meer over ActivLease?

Aandacht
“Dank voor de introductie Paul, laat ik dan maar meteen beginnen. ActivLease is een bedrijf dat voor toekomstige leaserijders een goed contract zoekt bij verschillende leasemaatschappijen. Een paar jaar geleden ben ik daar als ondernemer mee begonnen en we zijn inmiddels behoorlijk succesvol. Ik heb daarbij veel gehad aan het netwerk dat ik had opgebouwd in de tijd dat ik voor Koops Furness werkte. En natuurlijk ook aan de ervaring die ik daar opdeed. We werken vooral voor kleine bedrijven en het MKB. Je moet je voorstellen dat veel leasemaatschappijen zich focussen op grote bedrijven en prima in staat zijn hun dienstverlening te richten op die grote wagenparken. Klanten met een, twee, tien of twintig auto’s ontsnappen vaak aan de aandacht. Wij springen in dat gat en ontzorgen juist die kleinere klanten. Voor ons is het belangrijk dat we die klanten laten zien dat niet de prijs belangrijk is bij het afsluiten van een leasecontract, maar de kosten over de gehele periode. Dus ook de schades en dergelijke. We geven klanten de informatie en de aandacht die nodig is.”

Inhoud
“De basis voor ons succes zijn leads, we hebben er heel veel nodig en volgen ze snel op, vaak al binnen een paar minuten. De basis voor die snelle opvolging is een goed leadmanagementsysteem, dus een systeem om de opvolging vast te leggen. Echt, als ik dealers die dat nog niet hebben en leads vanuit de inbox opvolgen een tip mag geven: investeer in een LMS, want daar win je de wedstrijd mee.
Om veel leads te krijgen is veel verkeer naar je website nodig. Daarvoor zetten we een aantal middelen in: dagelijks publiceren we een of twee blogs over relevante onderwerpen die we ook op social media verspreiden. Daarnaast doen we veel met Adwords en hebben we onze site gebouwd op een manier waarvan we denken dat Google dat zo wil.

Zo worden al onze pagina’s hoog geïndexeerd en wordt onze site goed gevonden. Dagelijks bestudeer ik via Google Analytics de bezoekersaantallen en -herkomst en dat bepaalt wat we de komende dagen gaan doen. Ik zet bijvoorbeeld extra in op bronnen waar de beste leads vandaan komen. Onze verkopers worden twee keer in de week getraind om scherp te blijven, want doordat we zoveel leads genereren zitten er ook behoorlijk wat niet-serieuze tussen, en dat is voor verkopers soms frustrerend. Hoewel ze na zes keer ‘nee’ statistisch gezien dichterbij die ‘ja’ zijn dan ooit, maar daar moet je zelfs de beste verkoper af en toe even extra aan herinneren.”

Jeroen, leuk dat je ons vandaag mee wilde nemen in de wereld van ActivLease en je visie op leadopvolging wilde delen. Dank voor je komst en graag tot een volgende keer in de #DCDW Podcast.

Deze Podcast wordt mede mogelijk gemaakt door:

MarktplaatsAutodata Nederland,  Marble Digital Marketing SolutionsUnameIT en Bovemij.

Autodata Nederland levert online oplossingen voor inkopers, occasion managers, handelaren, marketeers en directies in de autobranche. We laten alle stappen op elkaar aansluiten. Van soepel taxeren en inkopen tot modern voorraad beheer. En van adverteren op portals en websites tot management informatie. Kortom alles waarmee uw moderne autobedrijf winstgevend kan groeien.

Marktplaats is met ruim 7.3 miljoen unieke bezoekers per maand al jaren een van de populairste sites van Nederland. Per dag worden rond 350.000 nieuwe advertenties op de site geplaatst. Particuliere en zakelijke aanbieders zorgen voor een groot en gevarieerd tweedehands en nieuw aanbod. Marktplaats is de plaats met de hoogste kans om een betrouwbare tweedehandse auto succesvol te (ver)kopen tegen een goede prijs.

UnameIT is de bedenker, bouwer en leverancier van het leadmanagementsysteem LEF, het CRM-systeem SAM en het offertesysteem GSF! Onze medewerkers werken met veel passie aan onze producten en kennen de branche. Het zijn stuk voor stuk echte specialisten. We willen de allerbeste tools maken waar onze klanten écht mee geholpen zijn. Door deze gedrevenheid zijn onze producten mooier, branchespecifieker, functioneler en toegankelijker dan u verwacht. Meer info op UnameIT

Wij zijn Bovemij. Wij helpen bedrijven in de mobiliteitsbranche bij al hun verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten nóg succesvoller laten ondernemen.
Als onderdeel van BOVAG bestaan wij vóór en dóór de mobiliteitsbranche. Anders dan andere partijen vinden wij het dan ook belangrijk om de branche sterk te houden. Bovemij. Samen vooruit!

Marble Digital Marketing Solutions is hét online marketing bureau voor de autobranche. Wij bouwen data driven websites op een platform dat volledig is geoptimaliseerd voor gebruik binnen de autobranche. Door de verschillende koppelingen binnen het platform zijn wij in staat om een naadloze integratie van online naar offline te realiseren voor u en uw klanten. Een hogere conversie via uw eigen website? Voorzien van geavanceerde techniek en functionaliteiten? Altijd inzicht in uw online performance? Tegen een vaste fee per maand zonder hoge éénmalige investeringen? Dan bent u bij Marble Digital Marketing Solutions aan het juiste adres!